Hrvatska na mapi svjetskih festivala: Tomorrowland stiže u Pulu?!

Već smo pisali o tome da su Outlook i Dimensions napustili Pulu i preselili u Šibenik, no to ne znači da će Pula ostati uskraćena za festivalska događanja. Već se neko vrijeme nagađa o tome kako bi u Pulu mogla doći verzija Tomorrowlanda, jednog od najvećih i najposjećenijih glazbenih festivala na svijetu i jednog od najjačih festivalskih brendova ikad.

facebook.com/tomorrowland/

O toj mogućnosti prvi je pisao Glas Istre i to prije dva mjeseca, a da je stvar ozbiljna, potvrdio je i direktor Turističke zajednice Istre, Denis Ivošević.

Kako je rekao za taj portal, optimističan je oko dolaska Tomorrowlanda u Pulu, iako još uvijek nema konačne potvrde da će Istra postati bogatija za takav spektakl. Kako kaže, u Pulu će sigurno stići neki veći festival, bilo da je to inačica Tomorrowlanda ili pak neki drugi.

facebook.com/tomorrowland/

Riječ je o festivalu čije je prvo izdanje održano 2005. godine u belgijskom gradiću Boomu, a do danas se na festivalskoj mapi pozicionirao kao jedan od najboljih kojeg kroz dva vikenda održavanja posjeti preko 400.000 ljudi. Svojim mega pozornicama i bajkovitom tematikom koju mijenja iz godine u godinu Tomorrowland privlači partijanere iz svih krajeva svijeta, a postoji šansa da će svi oni pohrliti upravo u Hrvatsku.

facebook.com/tomorrowland/

Moramo priznati da nas takva mogućnost i ne čudi previše budući da Hrvatska zaista ima puno toga za ponuditi, a pulska Arena jedna je od najposebnijih lokacija za održavanje koncertnih i festivalskih događanja. Svi se sjećamo nastupa Martina Garrixa koji se dugo najavljivao, no nikad se nije dogodio, a dolazak Tomorrowlanda ispravio bi tu nepravdu.

Mi ćemo i dalje pratiti razvoj situacije i bit ćemo prvi koji će te informirati o tome.