Internet na nogama: The Chainsmokersi izazvali lavinu komentara nakon rasističke šale!

Svi vole The Chainsmokerse. Vi, mi, drugi DJ-i… Pa i organizatori raznih festivala među kojima su i organizatori Ultre koji su ih bukirali za nastup na prvom izdanju ovog festivala u Kini koji se održavao u Shangaiu 9. i 10. rujna. No, dečki su se zbog svoje svojeglavosti možda malo usosili…

Dok su odrađivali jedan intervju koji je trebao biti dijelom promotivnog videa za Ultru China, Alex Pall (jedna polovica Chainsmokersa) ispalio je, ne razmišljajući, mini rasističku šalu.

Naime, na pitanje novinara vodi li sa sobom na turneje i svog psa, Alex je rekao kako bi ga čak i poveo kad bi se malo bolje ponašao, no uz to je kroz smijeh dodao kako “nije siguran bi li ga i tad poveo u Kinu“, aludirajući na to kako u Kini jedu pse. Kad se odgovoru pridoda činjenica da je intervju odrađivan u Kini i da je novinar bio – gle čuda – Kinez (!), cijela situacija poprima #awkward notu.

Uvjereni smo kako se iza ove šale nije krilo ništa zlonamjerno, no probaj to objasniti zajednici na društvenim mrežama koja se instantno digla na noge smatrajući ovu šalu neukusnom, budući da se ne samo Kinezi, već i Azijati općenito trude ukloniti negativnu stigmu ostatka svijeta o tome “kako jedu sve, pa tako i pse.

 

Mi smo dobri pa ne zamjeramo dečkima, a hoće li naše mišljenje dijeliti i organizatori Ultre? Vrijeme će pokazati.