#EnterPeople: Alex ugostila Nambi Kezić, glavnu urednicu časopisa “Elle”!

U ovotjednoj #enterpeople epizodi Alex je ugostila Nambi Kezić, glavnu urednicu časopisa Elle.

Nambi kaže kako je njena odluka za radom na časopisu došla spontano i to nakon što je na Filozofskom fakultetu završila ruski i španjolski. “Otišla sam u Englesku na još jedan dodatni tečaj visoke umjetnosti za aukcije i završila sam taj tečaj, međutim za to je trebalo ostati u Londonu pa sam se vratila ovdje i bavila se umjetnošću kroz izložbe i community management. Onda sam se malo bavila prevođenjem… Svašta nešto. Moj nemirni duh mi nije dao mira i tako se pojavila prilika da radim za Elle, a pošto se prvi broj tog časopisa  u  mojoj kući pojavio prije 15ak godina kad ga je moja mama donijela, dugo sam ga čitala i pratila. Budući da je to meni bio pojam mode u Hrvatskoj, odmah sam zgrabila priliku i zaposlila se.” – kaže Nambi.

Nambi Kezic
Photo: Robert Gaspert

Nambi je prvo počela raditi kao novinarka na portalu i kao asistentica glavne urednice te je kroz određeno vrijeme prošla sve segmente rada u časopisu. “Stalno sam dolazila s nekim idejama pa sam nakon pola godine počela pisati za tiskano izdanje. Nakon toga sam sam počela pisati za Elle Decoration. O modi, arhitekturi, o putovanjima, o gastro temama… I eto, kroz ove tri godine koliko sam tamo sam više manje prošla sve.” – opisala je Nambi svoj put kroz redakciju ovog modnog časopisa.

Nambi Kezić

U srpnju ove godine izašao je prvi Elle s Nambi kao glavnom urednicom i iako joj je feeling bio odličan, kaže kako se “stigla veseliti samo pola dana jer su odmah kretali s pripremom novog broja.

Nambi Kezić

Budući da je Nambi svega 27 godina, Alex je zanimalo koliko je sav taj posao stresan: “Pa solidna količina stresa postoji, ali nosim se s tim i sagledavam pozitivne strane posla.” – komentirala je mlada i uspješna Nambi.

Alex je htjela znati i kako Nambi izgleda prosječni dan na poslu: “Mailovi, mailovi, mailovi… Najveći dio dana provedem odgovarajući na mailove, a budući da mi je funkcija takva, dosta stvari prelazi preko mene i moram odgovarati na razno razne upite. Ono što mi ostane od dana, trošim na kreativu.” – kaže Nambi.

U redakciji Elle-a trenutno je pojačana strka i radna atmosfera jer je idući broj koji izlazi u studenom ujedno i rođendanski broj kojim Elle slavi 15. godina postojanja, a tom prilikom pripremaju i njihov najveći event – Elle Style Awards.

Nambi Kezić

Iako se bavi modom, Nambi ima specifičan stav i ne voli pitanja poput “što je trenutno u modi” jer smatra da čovjek treba nositi ono što želi i u čemu se osjeća dobro, a isto tako nema najdražih dizajnera jer su joj, kako kaže, dragi svi koji uspješno surađuju s Elle-om.

Nambi Kezić

Cijelu ovotjednu #enterpeople epizodu s Nambi možeš poslušati niže, a njoj i cijeloj redakciji Elle-a i u daljnjem radu želimo puno sreće i uspjeha.

A ako i ti imaš nekoga na koga si ful ponosan i misliš da zaslužuje svojih pet minuta slave u eteru Entera, prijavi ga putem bilo koje od naših društvenih mreža, na mail [email protected] ili preko našeg WhatsApp-a na 09 97 97 99 99. Mikrofon čeka.