Proces težak više od 4 milijuna eura: Martin Garrix osvojio tužbu protiv Spinnin’ Recordsa!

Written by on 21/09/2017

Ako se Garrixa i njegov sadašnji tim pita, pravda je napokon zadovoljena.

Više od dvije godine trajala je pravna borba između njega na jednoj te Spinnin’ Recordsa i Music All-Stars (MSA) menadžerske agencije na drugoj strani. Naime, Garrix je još 2015. godine objavio pokretanje pravnog postupka protiv te izdavačke kuće i menadžerske agencije zbog, kako kaže, sklapanja nekoliko ugovora kojima ga je Spinnin’ Records obmanuo te nije radio u njegovu, već isključivo – u svoju korist. Po tim sklopljenim ugovorima, tada još uvijek maloljetni Garrix više nije polagao prava na svoju glazbu koju je producirao, već su ona bila isključivo u vlasništvu izdavačke kuće. Bio je to dovoljan okidač za pokretanje preko 4 milijuna eura vrijednog sudskog postupka (točnije 3,7 milijuna € za Spinnin’ Records te 650.000 € za MSA), iako su iz Spinnin’ Recordsa tvrdili kako im je raskid ugovora s Garrixom donio smanjenje prihoda od 6,7 milijuna eura.

Foto: giphy.com

Sud u Nizozemskoj, točnije – Lelystad court – donio je presudu u korist Martina Garrixa! Uspostavilo se kako je u vrijeme sklapanja spornog ugovora direktor Spinnin’ Recordsa ujedno bio i direktor sporne MSA agencije koja je bila odgovorna za pregovaranje Garrixovog ugovora sa Spinnin’ Recordsom: “During the talks in 2013 about renewing the production agreement with Spinnin Records, there has been conflict of interest due to the CEO’s double hats. MusicAllStars had to take action at that time. For example, by assisting Garrix in the negotiations by an independent third party.

Osim hrpe love, Garrix je ovom pobjedom nazad dobio i prava na glazbu koja je u međuvremenu pripadala Spinnin’ Recordsu, a među njima je i hit koji ga je i vinuo u nebesa – “Animals“.

O samoj pobjedi oglasio se i Marin Garrix: “I am happy with this outcome, not only for myself but also for all other DJ’s/producers out there, since this case was not only about me, but about all of us artists

I dok je nama ful drago zbog Garrixove pobjede, ekipa iz Spinnin’a vjerojatno kvasi maramice suzama i čupa si kosu s glave jer su zbog individualne pohlepe izgubili neviđeni talent koji je prošle godine dobio najbolje moguće priznanje za svoj rad… Titulu najboljeg DJ-a svijeta.

Foto: facebook.com/pg/martingarrix

Facebook Comments

[There are no radio stations in the database]