#EnterPeople: Alex ugostila Josipa Glasnovića, našeg zlatnog Olimpijca u streljaštvu!

Alex je u ovotjednoj #enterpeople epizodi ugostila Josipa Glasnovića, zlatnog Olimpijca u streljaštvu!

Josip iza sebe ima čak 11 pojedinačnih medalja sa svjetskih i europskih prvenstava te šest ekipnih medalja, a među njima se ističe ona najsjajnija – zlatna medalja iz 2016. godine s Olimpijskih Igara u Riju!

Foto: Josip Glasnović

Josipova ljubav prema streljaštvu traje već više od 18 godina i to kad je još 1998. godine s bratom i tatom otišao do jedne streljane okušati se u streljaštvu, a njime se već iduće 1999. godine počeo baviti aktivno i profesionalno.

Foto: Josip Glasnović

Alex je, iako je u početku mislila da je za streljaštvo dovoljna samo jedna puška, ipak konstatirala kako je riječ o zahtijevnom i skupom sportu. “Pa i nije baš ‘samo neka puška’. Dosta je skup sport. Samo puška košta od pet pa do 20 tisuća eura. Osim puške, ima tu još opreme… Zaštitne naočale, prsluk, zaštita za uši, majice u kojima se puca… I to košta još nekih 1000 eura. Ali dobro, puška kad se kupi, onda je se i ima. Uz to sve treba dodati i municiju kojoj je cijena otprilike dvije kune po metku. Recimo ja godišnje ispalim oko 20.000 metaka tako da je i to jedan dodatni trošak.” – objasnio je Josip šokiranoj Alex i dodao kako ga jedan prosječni trening izađe od 200-300 pa do 700-800 kuna.

Foto: Josip Glasnović

Josip se za Olimpijske Igre intenzivno pripremao otprilike osam mjeseci, a kombinirao je i teretanu i streljanu. “Nije u pitanju samo pucanje. Postoji i onaj popratni dio. Trebamo biti i fizički i psihički pripravni i spremni. Dosta se umaramo i treba biti jako spreman.” – kaže Josip, koji za svoju psihičku spremu prakticira i meditaciju.

Foto: Josip Glasnović

8. kolovoza prošle godine u Josipovom će sjećanju ostati urezan cijeli život i to kao najbolji i najuspješniji dan u njegovom životu jer je upravo tad osvojio olimpijsko zlato koje ima svoje vidljivo mjesto u vitrini: “To je nešto prekrasno i jako lijepo. Cijeli život se radi i odriče nečega za taj jedan detalj koji nedostaje. Kad sam doma, onda medalja stoji na svom postolju u vitrini, a kad odem od kuće na neko putovanje, onda je ostavim u sefu. Nije toliko do njene materijalne vrijednosti koliko do sentimentalne. Meni vrijedi cijeli svijet.” – kaže Josip.

Foto: Josip Glasnović

Što se Josipovih daljnjih planova tiče, trenutno mu je želja odraditi nadolazeći olimpijski ciklus i osvojiti kvotu za sljedeće Olimpijske Igre u Tokiju 2020. godine, a nakon toga završiti fakultet i baciti se u trenerske vode.

Foto: Josip Glasnović

Josipu želimo još puno ovakvih uspjeha, a tebi niže prilažemo kompletnu ovotjednu #enterpeople epizodu.

Prvi olimpijac na Enteru!@josipglasnovic danas u #enterpeople ! ❤️🔥🥇 @alexandra_milinkovic

A post shared by Enter Zagreb (@enterzagreb) on

A ako i ti imaš nekoga na koga si ful ponosan i misliš da zaslužuje svojih pet minuta slave u eteru Entera, prijavi ga putem bilo koje od naših društvenih mreža, na mail [email protected] ili preko našeg WhatsApp-a na 09 97 97 99 99. Mikrofon čeka.