#EnterBlog – Cif: “Imaš ga, ali ga ne koristiš!”

Evo pišem svoj prvi blog ovdje i ne znam točno kaj bi tu trebalo ić, al kao nešto što želiš podijelit s ljudima… Pa ja evo želim podijelit da mi ide na q ekipa koja ne pali žmigavac kod promjene smjera svog vozila u razno raznim situacijama! Tu naravno ne mislim na situacije kad je potpuno prazna cesta, ili voziš jednosmjernom ulicom, nego one svakodnevne „rush hour“ situacije kada te jedan semafor dijeli od stizanja na vrijeme mirne, hladne glave, ili kašnjenja od 15 minuta na više i ono još gore – narušavanja unutarnjeg mira!

Nisam samo ja u pitanju, gledam ljude kako si spominju obitelj pri tim situacijama, pale mobitele i snimaju tablice, prijete se…a zbog čega!? Zbog neupaljenog žmigavca!

Krenula je lagano jesen i već su obavezna svjetla 0-24, iako ni ta neki ne pale… ali žmigavac nije obavezan, to je ono, kultura, odraz poštovanja prema ekipi koja vozi ispred i iza tebe… Fakat, ne zanima me kud zaista ideš, ali me zanima promjena tvog smjera radi ne ispunjavanja mog europskog izvješća.

Svakom se desi da zaboravi, pogriješi ili mu padne koncentracija – nije bed, ali ovdje mislim na one okorjele tipove kojima je žmigavac dodatna oprema na autu koje mu je neki debil u Japanu ugradio i sad on tu ima neku ručicu kraj volana koja nečem služi, al boji se potegnut da ne bi istego triceps… Podijelio sam ih na nekoliko tipova:

1) Tip koji te sprijeda – to je ona osoba za kojom lagano kruzaš Držićevom, po ograničenju, vozite oko 60 km/h… i onda najedanput stane, koči, jer on naravno skreće u onu ulicu nakon autobusnog, jer tu mu je jeftiniji parking…naravno bez žmigavca…ja po kočnici, testiram svoj, nadam se u tom trenutku, učinkoviti ABS sustav i naravno odradim mu popis rodbine i još nekih ljudi u kombinaciji s nekim dijelovima tijela

2) Tip koji te sa strane – ista situacija, ista ulica, vozim 60ak kmh-a u krajnjoj desnoj traci i volio bih proć preko Vukovarske kroz zeleno koje se otvorilo…i evo ti njega iz srednje trake, on bi skrenuo u Vukovarsku, odmah iz srednje, bez najave, sa oduzimanjem prednosti i j*** mu se… Opet, truba + familija koje se sjetim i ostali koji idu uz j…

3) Tip koji te sa sva 4 – ovo je zapravo tip koji pali žmigavac, i to sve koje ima, s posljedicom sje*** svih ostalih u toj traci! Opet, ista ulica, krajnja desna, 16.37h je…on stane sa sva 4, jer ide na trafiku po neki q; a mi ostali nek zaobilazimo….. Laktom po trubi, familija + znakovni jezik i sl….

Ma ima još dosta tipova i podtipova, ali ovi su najčešći i najčešće nama koji palimo ta mala (ne)bitna svjetla oduzimaju bitne sekunde i pokoji živac svakodnevno! Ako te već ovo ne potakne da konačno počneš palit te žmigavce, sjeti se da kad to ne činiš neko se sjeti tebe i tvojih i šalje vas svugdje, osim tamo gdje si skrenuo!