#EnterPeople: Alex u goste stigao Tone Tuoro, 26-godišnji MC i glazbeni producent!

Alex je u ovotjednoj #enterpeople epizodi ugostila 26-godišnjeg MC-a i producenta Tonyja Browna koji je mnogima poznat i kao Tone Tuoro.

Tony je rodom iz Amsterdama, no već neko vrijeme živi u Zagrebu, a sad je dobio priliku sjesti i za Enterov mikrofon. Iako bi uglavnom svima koji se bave glazbom, a koji su dosad gostovali kod Alex, odgovor na pitanje “Kad je krenula ta ljubav prema mjuzi?” bio “Pa dosta rano…“, kod Tonyja to nije slučaj. Interes za mjuzu iskazao je, kako kaže, dosta kasno: “Pa dosta kasno je to sve krenulo zapravo… Ja sam prije bio opsjednut nogometom i tako nekim stvarima. Bio sam totalno ne u tome, nije me ništa zanimalo. I onda mi je kasnije bilo jako dosadno na faksu zbog čega sam s 19 godina počeo pisati neke versove. Mislim, oduvijek sam ja slušao hip-hop, ali dosta sam kasno krenuo baviti se time i tako sam otkrio nešto skroz novo.” – rekao je Tony našoj Alex.

Inače, Tone je u Nizozemskoj u Amsterdamu živio do svoje 16. godine te je u Zagreb došao u drugom srednje. Iako je rodom iz Hravatske, velik dio života proveo je u inozemstvu zbog čega mu je povratak ovdje bio ogroman kulutorološki šok i “prelazak u drugi svijet“. Započeo je studirati na Hrvatskim studijima, no nakon što je ubrzo odustao od takvog tipa obrazovanja, počeo se baviti glazbomi odlučio upisati studij glazbene produkcije u Ljubljani.

Tone Tuoro inače je bio i dijelom Chew The Fat! Croatia postave pa je tako imao priliku raditi s raznim velikim imenima kao što su SIGMA, DC Breaks, Joe Ford i mnogi drugi. Kroz ljeto 2013. radio je kao MC u Aquariusu na Zrću gdje je upoznao Matrodu s kojim je radio na nekim stvarima.

Na pitanje što točno znači biti MC, Tone odgovara: “Pa ajmo prvo krenuti od riječi MC. To znači master of ceremonies, dakle to je čovjek koji vodi priču između DJ-a i publike i koji je direktno zadužen za podizanje atmosfere i za to da se ljudi u klubu stvarno zabavljaju.

[videopress gVXNoSE5]

Na Alexino pitanje kakva je hip-hop scena kod nas, Tone odgovara: “Pa prvo se u Hrvatskoj desilo jedno radzbolje koje je bilo ogroman boom sa nekima kao što su Tram 11 i Blackout Crew… Onda se to rasprsnulo na sve strane, svatko je htio repati, svatko je htio doći do izražaja, a nije bilo lako doći do nekih medija pa smo se vratili u underground. Ali nastalo je nekoliko sjajnih artista u to vrijeme… Danas pak imamo neki novi smjer, neka nova imena, recimo High5, Kukus Klan, Dječaci, Kiša Metaka itd. Došao je taj neki novi val koji je potegnuo i neka starija imena sa sobom i natjerao ih da se aktiviraju. To je sad neki ajmo reći pokret… Pune se klubovi, pune se dvorane, ima se što za vidjeti.

Tone Tuoro nastupit će uskoro na svom eventu pod nazivom Fat Gold u Boogaloou 20. listopada, a povodom toga sa svojim frendovima i suradnicima sprema reunion Fresh Island festivala. Ulaznice za taj event bit će dostupne na ulazu u klub. Također, nastupa i 18. listopada u Garden Breweryju.

Tonyju u daljnjem radu želimo puno sreće i uspjeha, a svima vama koji ste propustili njegovo gostovanje na Enteru ovdje prilažemo i punu #enterpeople epizodu.

A ako i ti imaš nekoga na koga si ful ponosan i misliš da zaslužuje svojih pet minuta slave u eteru Entera, prijavi ga putem bilo koje od naših društvenih mreža, na mail [email protected] ili preko našeg WhatsApp-a na 09 97 97 99 99. Mikrofon čeka.