Od završenog šumarstva do izradi krafni: U #EnterPeople stigle vlasnice Miss Donut branda!

Ovotjedne #enterpeople gošće kod Alex bile su Antonija Laginja i Helena Bambić, cure koje stoje iza Miss Donut branda, a koje je za gostovanje prijavila njihova frendica Erika, odnedavno također zaposlenica lokala.

Osnivačice @miss_donut_hr u novoj #enterpeople epizodi! 💕🍩🍫

A post shared by Enter Zagreb (@enterzagreb) on

Miss Donut je prvi i trenutno jedini donut café bar u Zagrebu takvog tipa, a osim po mnoštvu različitih okusa poseban je i po tome što se krafne spravljaju ručno i to na dnevnoj bazi tako da gosti u tom lokalu uvijek mogu očekivati svježe krafne od prirodnih sastojaka.

Foto: Miss Donut
Foto: Miss Donut

Antonija je zadužena za kuhinju i slastičarski dio, dok se Helena našla u ulozi voditeljice lokala, a upravo je njima palo napamet pokretanje ove slatke priče koja je do prije godinu dana bila i dalje neviđeni koncept u Hrvatskoj.

Foto: Miss Donut
Foto: Miss Donut

Inače, Antonijina je priča dosta posebna. Iako se bavi slastičarstvom diplomirala je šumarstvo, a slastičarsku je školu završila u Urugvaju u koji je otišla zbog ljubavi, no ipak se vratila u Zagreb u kojem je jedno vrijeme radila po restoranima. No, kako to i obično biva, najbolje je sam sebi biti šef, zbog čega je Antonija odlučila pokrenuti nešto svoje.

Foto: Miss Donut
Foto: Miss Donut

Alex je zanimalo “zašto baš krafne“? “Pa i Helena i ja volimo krafne, a prije toga sam dosta putovala i bila sam u SAD-u i tamo su svugdje krafne i onda dođeš kod nas i ono… Nigdje krafni. Dosta je slaba ponuda. Jedeš one pekarske krafne, napuhneš se sav, tražiš onaj pekmez u tragovima… I onda smo rekle da ćemo raditi one prave poštene punjene krafne u kojima ne trebaš tražiti punjenje, nego kad zagrizeš da toga stvarno ima.” – objasnila je Anotnija.

Foto: Miss Donut
Foto: Miss Donut

Od krafni nema čega nema: nutella, belgijska čokolada, lemon pie, cinnamon roll, Oreo krafna, tiramisu, kokos, creme brule, cheesecake, karamela… Izbor je zaista ogroman, a ovisno o godišnjem dobu, raznim prigodama i dostupnim sastojcima, cure izbacuju nove okuse maltene na tjednoj bazi. Na dnevnoj bazi, kaže Helena, u ponudi je 15ak vrsta krafni, a Alex je iznenadila činjenica da cure u svojoj ponudi imaju čak i veganske krafne.

Foto: Miss Donut
Foto: Miss Donut

Inače, Miss Donut u svojoj ponudi osim krafni nudi i milkshakeove i to one sa sladoledom, Oreo keksima, browniesima, jagodama i bananama, dok su u ovo hladnije vrijeme  u ponudi i tople čokolade s marshmellosima, jaffa keksima, napolitankama…

Foto: Miss Donut
Foto: Miss Donut
Foto: Miss Donut
Foto: Miss Donut

Miss Donut café smjestio se u Maksimiru, u Harambašićevoj ulici 32a, a interijer lokala poseban je kao i njegova ponuda.

Foto: Miss Donut
Foto: Miss Donut
Foto: Miss Donut
Foto: Miss Donut
Foto: Miss Donut
Foto: Miss Donut
Foto: Miss Donut
Foto: Miss Donut

Radno vrijeme lokala i njegovu cjelokupnu ponudu možete provjeriti na Facebook stranici i Instagramu Miss Donuta.

Curama u daljnjem radu želimo puno sreće, uspjeha i novih okusa, a niže ti prilažemo i kompletnu ovotjednu epizodu.

A ako i ti imaš nekoga na koga si ful ponosan i misliš da zaslužuje svojih pet minuta slave u eteru Entera, prijavi ga putem bilo koje od naših društvenih mreža, na mail [email protected] ili preko našeg WhatsApp-a na 09 97 97 99 99. Mikrofon čeka.