#EnterBlog – Fil Tilen: “Otišao sam u drugu dimenziju”

DIMENSIONS BOAT PARTY RESIDENT ADVISOR – SUSRET STARE I NOVE ŠKOLE

Hrvatsko izdanje Dimensions festivala postala je glavna i najveća ljetna festivalska destinacija koja okuplja više od 7.000 zaljubljenika u dobar sound, odličnu zabavu s puno plesa koji se zbog povremene kiše odvijao i u blatu.

Šesti Dimension festival u pulskoj Areni otvorila je fenomenalna Grace Jones, koja je svojim nastupom, kostimima i holahupom oduševila sveprisutne te dokazala da je i dalje svjetska diva te da iako ima 68 godina može vrtiti holahoop 15 minuta bez prestanaka te pritom plesati i pjevati. Nakon Grace stage su zauzeli elektronski berlinski trojac Moderat, čiji je ovo bio zadnji zajednički nastup. Dojam njihove snage- spoja audio i vizualnog je bio besprijekoran i odveo nas je u drugu dimenziju.

No krenimo s temom nama dragih boat party-a.

Ove godine organizatori su podigli svoju ljestvicu na novu razinu te dogovorili veliki broj boat party-a njih čak 19! Line up delicija odličnog zvuka 2017. ugostio je jaka imena poput Horse Meat Disco, Joy Orbison, Equiknoxx i klupsku legendu Boo Williams.

Može li bolje nego da na sunčani dan tijekom ljeta slušaš omiljene DJ-a dok ploviš divnim bespućima Jadrana, gledaš tirkizno modro more i ispijaš omiljene koktele u krugu cool ekipe iz cijeloga svijeta? Iako su kiša i blato obilježili ovogodišnji Dimensions festival vrijeme nam se nasmiješilo i nakon kišnog prijepodnevna zasjalo je sunce, organizatori su ipak odlučili DJ pult smjestiti u zatvoreno potpalublje radi vrijedne opreme.

Dimensions boat party Resident Advisor s legendom house scene producentom i DJ-om Boo Williamsom i simpatičnom Willow ostavio je na nas odličan dojam.

Boo Williams predstavlja drugu generaciju house producenta iz Chichaga. Pomno slijedeći stope glazbenih velikana poput Larry Hearda, Marshall Jefferson producirajući za labelove poput Peacfrog, Relief, Rush Hour Boo je ostavio veliku ostavštinu prepoznatljivog house zvuka.

Često ga nazivaju inovatorom house glazbe, no sigurno je ako ste ga ove godine po prvi puta slušali na Resident Advisor boat party-u otvorili ste se prema novoj razini zabavnog plesnog melodičnog zvuka. Često navodi: „House music will never die! Love, peace and hair grease“, od gospodina Boo smo osim dva sata čistog užitka tijekom vrlo sunčanog dana dobili i primjerak CD-a.

Nakon njega pult je preuzela mlada DJ-a i producentica Willow s dosta grubljim i energičnijim zvukom.

Sophie Wilson, rođena u Manchesteru, trenutno locirana u Londonu, mnogi od nas su prvi puta za nju čuli kada je izbacila „Fell me“, zaraznu deep house traku koja je 2015. bila na top listi Resident Advisora. To je bila prva traka koju je samostalno napravila u svome stanu u Londonu, a završila je na popularnom Fabric mixu te Boiler Roomu. Willow je jedna od mlađih house DJ-a pred kojom je blistava karijera, a to potvrđuju brojne gaže po UK i Europi.

Ekipa na našem brodu je bila kao i uvijek šarolika, najviše Engleza, čak su se slavila i dva rođendana, pa tako neobičnih i duhovitih outfita te šljokastog make-up nije nedostajalo.

Iako Boo Williams i Willow imaju kontrastne, a opet komplementarne stilove, provjerite u nastavku kako nam je bilo i sami donesite odluku hoćete li se pridružiti iduće godine na Resident Advisor Boat party-u jer mi zasigurno hoćemo. Early bird karte za 2018. su već u prodaji

Posebne pohvale dečkima iz Sinai sound system bez kojih ova avantura ne bi bila prikladno doživljena.
Photo credit: Vida Janekovic
#residentadvisor #housemusic #boatparty #dimensions #boowilliams #willow #london #sinaisoundsystem