#EnterBlog – Nina: “Zima ide, mala…”

Zima ide, mala… A to znači suprotno od onog „lito ide, mala“. To znači da ide sezona hrane, kraćih dana, dužih noći, kaputa, lampica, kuhanog vina… Okej, možda sam se malo zaletjela, s obzirom da smo tek krenuli s navlačenjem jakni i nailonki, ali definitivno ide sezona zavlačenja pod dekice, hiperprodukcije i hiperkonzumacije kokica, u kombinaciji s filmovima. Pa pošto svi koji me poznaju znaju da su filmovi moja apsolutno najveća ljubav (nakon hrane i nekolicine ljudi), odlučila sam vam napraviti listu 5 filmova koje trebate pogledati ove jeseni/zime. Uživajte i slobodno mi javite dojmove!

5.

TABLE 19 – Iako nisam fan komedija, a još manje romantičnih komedija, nekako sam ipak kliknula play na ovaj film… Pretpostavljam da je dvojba bila hoću li buljiti u zid ili pogledati ovo, pa sam izabrala drugu opciju, i drago mi je da jesam. Film se na kraju pokazao čak malo jačim kalibrom od klasičnih filmova iz svoje kategorije, tako da za neku večer s ekipom, toplo preporučam. Ženama prvenstveno, a mogli bi ga i frajeri preživjeti.

 

4.

HISTORY OF LOVE – Ovo je jedan od onih filmova za žene i jaaaako mekane frajere, ili one manje mekane koje su žene nečim ucijenile ili prisilile na gledanje nečega čemu u opisu stoji drama/romance. Ali kvalitetan materijal iz te kategorije, pogotovo jer ima i doza misterije i slaganja kockica dok se cijela priča ne posloži, tako da definitivno nije jedan od onih filmova kod kojih nakon prvog kadra znaš što će se dogoditi na kraju.

 

3.

THE BOOK OF HENRY – Sjećate se onog klinca iz filma „Room“? E pa sad je izdominirao u još jednom filmu. Gledaš i ne vjeruješ koliki je talent tog djeteta. Ne želim previše ulaziti u radnju ovog filma, preporučam ti da ni trailer ne pogledaš do kraja, da ne bi bilo spoilanja prije vremena, ali ti isto tako preporučam da pripremiš papirnate maramice, jer je ovo triler od kojeg ćeš plakat k’o curica.

 

2.

MISS SLOANE – Vrh od filma kojeg pogledaš bez da trepneš, udahneš, ustaneš po cugu ili do wc-a, jer se u svakom trenutku može dogoditi nešto što NE SMIJEŠ propustiti. Baš sam ostala pod ogromnim dojmom od njega i nije mi jasno kako nije malo razvikaniji i kako je do mene došao s godinu dana zakašnjenja. Enivej, nemoj ga propustiti, jer bit će ti žao. A i nemoj ga gledati s onim frendom koji nikad ne skuži što se događa u filmu, ili nedajbože s ekipom koja će od gledanja filma napraviti lakrdiju. Za ovo ti treba baš onako mir i koncentracija.

 

1.

WIND RIVER – Apsolutno najbolji film koji sam pogledala u sad već duuuugo vremena. I k tome triler, za koji sam sigurna da će dobro sjesti i muškoj i ženskoj populaciji. Da to nije samo moja fiksacija, potvrđuje i ocjena na IMDB-u, vrlo dobra, ako ne i odlična osmica. Ne mogu se odlučiti jesu li mi bolji glumci, slika, dijalozi ili režija, ali sam sigurna da je ovo bio prvi i ne zadnji put da sam ga pogledala.