#EnterPeople: Kod Alex gostovao Bruno Ilić, dečko koji je završio na naslovnici Men’s Healtha!

Kod Alex je u ovotjednu #enterpeople epizodu stigao 22-godišnji Bruno Ilić, student menadžmenta u turizmu, bivši gimnastičar i boksač, nekoliko puta prvak Hrvatske u powerliftingu, a koji se bavi ronjenjem i ima svoj ronilački klub, radi s djecom s posebnim potrebama te je čak završio i na naslovnici Men’s Health-a.

Gimnastikom se Bruno, za koju kaže da je najljepši i najkompleksniji sport na svijetu, počeo baviti sa svojih šest godina. U početku rekreativno, da bi se nakon toga krenuo i natjecati u B kategoriji. Gimnastiku smatra najljepšim i najkompleksnijim sportom iz nekoliko razloga: “Pa zato što se bavi i tehnikom i snagom. Snage ima stvarno puno. Treninzi su komplicirani, zahtjevni, dugački i teški, ali isto tako jako zabavni.

Sa svojih je 15 godina otišao na boks kojim se aktivno bavio do prije dvije godine, a na državnom je prvenstvu osvojio treće mjesto. Kaže kako mu je uz sve to ljubav bila i teretana u koji bi često volio otići kako bi dizao utege tako da je prije dvije godine zajedno sa svojim prijateljem pokrenuo klub Koloseum (koji je ujedno i boksački klub), a na prvom je natjecanju na koje je otišao, Bruno srušio čak tri tadašnja rekorda. Prošle je godine pak osvojio prvenstvo države i srušio četiri tadašnja rekorda.

Uz sve nabrojano, Bruno hendla i obiteljski ronilački klub Vertigo koji posluje već 23 godine. Ronjenjem se počeo baviti sa svojih sedam godina, a s navršenih 18 počeo je i raditi, nakon čega je odlučio pokrenuti poseban program koji uključuje ronjenje sa djecom i osobama s posebnim potrebama. Program se svodi na terapijsko ronjenje kojim se djeca “vraćaju” u prvotno stanje u kojim su njihovi problemi i krenuli i to tako što se vodenim okruženjem simulira isto ono kao i u majčinoj utrobi: “U vodi im se produljuje koncertracija i poboljšavaju im se motoričke sposobnosti, a nakon ronjenja djeca budu sretna.” – objasnio je Bruno koji kaže kako ga takav posao ne iscrpljuje, već ga naprotiv – ispunjava.

Da priča bude još i ljepša, Bruno za svoj rad ne dobiva novac već posao obavlja isključivo na volonterskoj bazi: “Nema tu novaca, ali nije novac ovdje ni bitan, nego čista sreća i zadovoljstvo“, nesebično je pojasnio Bruno.

Za ronjenje kaže kako nije skup sport, ako ga netko želi isprobati, međutim cijena raste ukoliko se ronjenjem odluči baviti profesionalnije.

Kad se povuče tema planova za budućnost, Bruni je prioritet prvo završiti faks i posvetiti se sportu koliko može i stigne, a ne želi zanemariti ni ronjenje i pomaganje djeci s posebnim potrebama.

Mi Bruni i dalje želimo puno sreće i uspjeha, a ukoliko si propustio ovotjednu #enteprople epizodu, u nastavku ti je prilažemo u potpunosti.

Ako pak i ti imaš nekoga za koga smatraš da je vrijedan #enterpeople gostovanja, prijavi ga na bilo koju našu društvenu mrežu, na WhatsApp (09 97 97 99 99) ili na mail [email protected]. Mikrofon čeka.