Studija pokazala: Glazba Justina Biebera je popularna među psihopatima!

Neovisno o tome slagali se mi s naslovom i rezultatima provedenog istraživanja ili ne, brojke su tu. Ali ipak ćemo ih uzeti s rezervom.

Naime, studija koju je provela nekolicina profesora psihologije s New York Universityja na čak 190 svojih studenata, pokazala je kako je Bieberova stvar “What Do You Mean” popularna među onim studentima koji su u istraživanju ostvarili visoke rezultate na skali psihopatije.

Kako bi proveli istraživanje i ukazali na korelaciju između tog poremećaja osobnosti i glazbenog ukusa , profesori su odabrali 20ak pjesama popularnih izvođača, a koje su kasnije na temelju tog istog istraživanja kategorizirali kao popularne ili nepopularne među “psihopatima” ovisno o postignutom rezultatu na skali psihopatije među ispitanima.

Da razjasnimo, psihopatija se definira kao “trajni poremećaj osobnosti, odnosno stanje koje se u ponašanju više ili manje razlikuje od prosjeka. Riječ je o ograničenim osobnostima, na prijelazu psihičkog zdravlja i bolesti većinom bez intelektualnih poremećaja.” Nadalje, za psihopate se kaže da su “daltonisti za ljudske osjećaje i društvene moralne vrijednosti“.

Osim Biebera, izgleda kako psihopati vole i Eminemovu stvar “Loose Yourself” te popularni “No Diggity” u izvedbi Blackstreet-a.

Nije da te plašimo, ali idući put kad ti frend tebe počne pjevušiti jednu od tih stvari dok se vozite autom, dobro promisli s kim se družiš 🙂