Počinje zagrijavanje za Advent Run: Doživi božićni ugođaj u Zagrebu kroz trčanje!

Jesi li spreman/na doživjeti Advent na jedan malo drugačiji način? Konkretno – kroz tjelesnu aktivnost.

Bliži se drugi po redu Advent Run, utrka koja za cilj ima promovirati sport i zdrav način života te time dodatno pridonijeti bogatoj adventskoj ponudi Zagreba. Grad Zagreb već je dvije godine zaredom osvojio titulu top adventske destinacije te kao takav svakako zaslužuje i svoj adventski maraton kojeg već dulji niz godina organiziraju i ostale europske metropole koje su takvu utrku već uvrstile kao sastavni dio svoje adventske ponude.

Ova adventska utrka ima i edukativnu notu – u vrijeme Adventa sugrađani konzumiraju jelo i piće u nešto većim količinama, manje se kreću po prirodi zbog nižih temperatura i
nepovoljnijih vremenskih uvjeta, što svakako narušava zdravlje ljudi. Potaknuti tim činjenicama cilj organizatora utrka upravo je upozoriti i motivirati građane da brigu o zdravlju i tijelu trebaju voditi kroz cijelu godinu.

Utrka se održava prvi put pod imenom Zagreb Advent Run, i to  10. prosinca u 10 sati, u središtu Zagreba. Očekuje se oko 2.000 natjecatelja te preko 10.000 gledatelja koji će sudjelovati, tj. pratiti utrku na trasi dugoj između 5 i 15 kilometara, a osim edukativnog, ova utrka ima humanitarni karakter jer se dio od prodaje svake kotizacije odvaja za one kojima je to najpotrebnije.

Utrka će biti u adventskom ruhu, a sve detalje o datumima i kotizacijama, kao i sve ostale informacije možeš provjeriti na službenom FB eventu ili na web stranici utke.