#EnterPeople: Alex u goste stigao DJ Joe2Shine!

Alex je u ovotjednoj #enterpeople epizodi ugostila jednog od naših ponajboljih DJ-a, Joe2Shine-a! Kako ga je i predstavila na početku epizode, Joe2Shine jedan je od najuspješnijih hrvatskih DJ-a uz kojeg već godinama deremo plesne podije. Točnije – 15 godina, koliko je dugo Joe na sceni.

Na samom početku razgovora Alex nije bila sigurna koju bi frazu upotrijebila za 15 godina njegovog “radnog staža”: “Može se reći da iza sebe imaš već 15 godina u nogama… Odnosno u rukama. Ipak si DJ…“, da bi se uspotavilo da i ovo “u nogama” skroz ok funkcionira jer – iako je Joe DJ – na svojim nastupima toliko skače i pleše da mu je ekipa jednom prilikom na noge odlučila staviti pedometar koji je u dva i pol sata njegovog showa izmjerio čak 10 kilometara.

Meni je nastup ko trening, izgubim valjda tri kile svaki nastup. Nikako se zdebljat, svaki vikend je za mene ludilo.” – kaže Joe.

Njegova je priča, kako kaže, krenula s njegovih 15 godina i to sasvim slučajno, za razliku od današnjih klinaca koji svi žele biti DJ-i: “Tada sam dobio jednu priliku u jednom lokalnom kafiću, njima je nestalo muzike i tražili su nekoga da na brzinu uleti i eto. Ja sam donio svoju liniju, tamo mijenjao nekakve kazete i njima se to svidjelo i pitali su me kao ‘ajme nama je ovo super, jel bi ti stalno tako?’ i ja sam tako nekako i ušao u te vode s tim da je to bilo drugo doba jer nije bilo YouTube-a koji bi ti pokazao kako se miksa” – objasnio je Joe2Shine.

I malo po malo, krenuo je jedan kafić, drugi kafić, malo veći kafić, klub pa na koncu i festivali” – kaže Joe i dodaje kako DJ ne može biti netko tko ne osjeća muziku, a sav taj feeling i popratna znanja dolaze kroz godine iskustva.

Na činjenicu da radi dok drugi spavaju i da spava dok drugi rade, Joe gleda kao na svojevrsni blagoslov jer: “Noć ima određenu moć. Ljepše je raditi po noći, produktivniji si. Oko tebe tišina, ne zvoni mobitel… A i noć potakne određene emocije.“. A tako to i bude kod DJ-a kojima razni učestali nastupi poremete bioritam zbog čega zamijene dan za noć i obrnuto.

Iako svima posao DJ-a na prvu djeluje ful zabavno i nezahtijevno, nije baš tako. Primjerice, Joe slobodan vikend nije imao već 15 godina jer ne odbija priliku za nastupanjem. U svojih je 15 godina propustio jedan jedini nastup i to zbog – operacije. A kako bi sve išlo kao podmazano, brine se i njegova familija koja mu daje maksimalni support.

Kad je o mjuzi riječ, Joe2Shine smatra da je ovo jedno od najplodnijih vremena u kojem mjuze ne manjka, a “ekipa okida na gotovo sve, od laganijih stvari pa do onih žešćih“.

U razgovoru s Alex, Joe2Shine otkrio je i jednu ekskluzivu: dogovorio je suradnju sa svjetski poznatom house divom, Kelli Leigh! Joe i Kelli su inače prijatelji već više od 10 godina i u više u navrata pričali o nekoj vrsti suradnje koja će se sad napokon i ostvariti, a cijeloj priči svoj će touch dati i Vanillazi!

Stvar očekujemo vani iduće godine, a čim izađe budi siguran da ćemo ti ju zaplejati prvi u Hrvatskoj!

[videopress 2uKLqQbf]

Mi Joe2Shine-u zahvaljujemo na gostovanju i daljnjoj karijeri mu želimo puno sreće i uspjeha, a ukoliko si propustio ovotjednu #enteprople epizodu, u nastavku ti je prilažemo u potpunosti.

Ako pak i ti imaš nekoga za koga smatraš da je vrijedan #enterpeople gostovanja, prijavi ga na bilo koju našu društvenu mrežu, na WhatsApp (09 97 97 99 99) ili na mail [email protected]. Mikrofon čeka.