#Enterview- GusGus: “Naš show nikad nije dosadan jer pjesmu uvijek izvedemo na skroz drugačiji način!”

I still have last night in my body, I wish you were with me, David“- na to smo plesali kao ludi ranih 2000-ih i nismo imali pojma tko izvodi tu brutalnu stvar, jer nažalost nije bilo Shazama.

Od kad su ’95. pokrenuli svoj projekt ‘GusGus‘, promijenilo se puno toga- imamo Shazam i društvene mreže, ali što se njih tiče- oni svoju glazbu nisu puno mijenjali, što nam je i potvrdio jedan od 2 preostala člana ove elektroničke skupine- Birgir. Prije njihovog nadolazećeg koncerta u Tvornici 06.12., uhvatili smo ga na kratko na telefon i porazgovarali o glazbi, planovima za budućnost, nastupima, itd.

#ENTERVIEW

 

Zadnji put su u Hrvatskoj nastupali ovo ljeto i to na tvrđavi sv. Mihovila i tog nastupa se jako dobro sjećaju, a posebno im se svidjelo naše more i pogled iz hotelske sobe.
Što se tiče njihovih nastupa, to je svaki put drugačije iskustvo jer vole improvizirati na stage-u, tako da ih svaka izvedba odvede u novom smjeru. Od brojnih hitova koje imaju, publika naravno voli sve, ali najviše reagira na njihov Over i Deep Inside.

S obzirom na to da su ovi Nordijci na sceni skoro onoliko koliko je stara Dua Lipa, rekli su da se elektronička glazba nije toliko promijenila, koliko se promijenio sam način razmišljanja prema njoj. Kad su krenuli početkom 90-ih, klubska glazba I scena tek je počela doživljavati svoj procvat i oni su bili uključeni u cijeli taj proces. Planovi za budućnost su im izdati novi studijski album koji će se zvati Lies Are More Flexible, a s njega već možemo poslušati sjajnu stvar Featherlight.

Da su momci iz GusGus-a zaista nešto posebno govori i činjenica da su dosad izdali čak devet studijskih albuma, od kojih je najveći uspjeh ostvario “Arabian Horse” iz 2011. godine. Njihovom nastupu u Tvornici jako se veseli i naša glazbena urednica Tea Hendija koja nije propustila ni njihovo prošlo gostovanje u Zagrebu, a ovo će nam svima doći kao jedan sladak glazbeni poklon za sv. Nikolu!