Višestruka titula državnog prvaka u judu, tri europske medalje i Rektorovo priznanje: Alex u Enter People stigao Dominik Družeta!

Ovotjedni #enterpeople gost kod Alex bio je Dominik Družeta kojeg je prijavila njegova djevojka Stephani, a Alex je odmah na početku ustvrdila kako ima puni kredibilitet ovog tjedna sjediti za mikrofonom u našem studiju s njene lijeve strane. Dominik dolazi iz Pule, ima 21 godinu, trenutno je student Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, a uz to je i vrhunski judaš te član hrvatske judo reprezentacije.

Foto: www.mamboistriano.com
Foto: www.mamboistriano.com

Dominik je do sad osvojio četiri uzastopne seniorske titule državnog prvaka, a ima i nekoliko medalja s europskih prvenstava: 2015. godine osvojio je mlađu seniorsku europsku broncu, a ove godine zlato i broncu na europskom kupu, zbog čega je dobio i posebno Rektorovo priznanje Sveučilišta u Zagrebu. Osvojio je isto tako i mlađe seniorsko europsko srebro.

Foto: www.facebook.com/dominik.druzeta

Osim medalja, Dominik niže i odlične ocjene u svom indeksu, no ni to mu nije dovoljno, već trenira i dizanje utega u klubu “Metalac” u Zagrebu, kad, naravno, nije na nekom putovanju. Dakle – Dominik odrađuje dva treninga dnevno: jedan ujutro, a drugi popodne, dok između njih odrađuje fakultetske obveze.

Foto: www.facebook.com/dominik.druzeta

Inače, Dominik kaže kako je sve krenulo od njegovih malih nogu: “Sa svega četiri godine me tata odveo na trening i to je više bilo u obliku neke igre, ali bilo mi je fora i zadržao sam se tamo. S nekih 12-13 godina je to preraslo u svakodnevno treniranje, a s 15-16 godina su krenula i prva natjecanja u uzrastu kadeta. Tad smo krenuli po Europi po raznim natjecanjima, a nešto kasnije sam otišao i u Miami na svjetsko prvenstvo. I to sve mi je bila dodatna motivacija jer sam tad skužio da se uz sport da i putovati.” – objasnio je.

Foto: www.facebook.com/dominik.druzeta

Dominikov je krajnji cilj odlazak na Olimpijske igre u Tokiju 2020. koji si je zadao prije tri godine kad je osvojio prvu europsku medalju, a na tome svakodnevno radi sa svojim trenerima.

Foto: www.facebook.com/dominik.druzeta

Na Alexino pitanje o tome je li ikad pretrpio kakve ozbiljnije ozlijede, Dominik kaže kako ozblijnjijih situacija nije bilo, ali je tu i tamo došlo do kojeg istegnuća, što je za tip sporta kojim se bavi – sasvim normalno i očekivano.

Foto: www.facebook.com/dominik.druzeta

Za sve što radi, Dominik ima punu podršku obitelji, a kako i ne bi kad niže uspjeh za uspjehom.

Foto: www.facebook.com/dominik.druzeta

I mi Dominiku u daljnjem radu želimo puno sreće i uspjeha, a tebi niže prilažemo cijelu #enterpeople epizodu.

A ako i ti imaš nekoga na koga si ful ponosan i misliš da zaslužuje svojih pet minuta slave u eteru Entera, prijavi ga putem bilo koje od naših društvenih mreža, na mail [email protected] ili preko našeg WhatsApp-a na 09 97 97 99 99. Mikrofon čeka.