Alex savjetuje: Zdravi božićni stol za blagdane “bez škembe”!

Written by on 20/12/2017

Debelo smo ugazili u prosinac, mjesec dobre klope, mjesec kad je svaki drugi dan božićni party, kobasice i vino osjete se do svemira zato je naša Alex odlučila lupit šakom o božićni stol! Žena se bacila u potragu za zdravijim božićnim receptima. Njena teorija je: “Sigurno možemo fino jesti i ne dobiti 10 kilograma.

Nazvala je prijateljicu Nikolinu Dianežević, blogericu s portala fitness.com.hr koja tvrdi da božićni stol može biti zdraviji pogotovo kad su kolači u pitanju. Uvijek se kod kolačića može izbaciti bijelo brašno, bijeli šećer, nezdrave masnoće i zamjeniti s zdravijim i nutritivno vrijednijim komponentama. Primjerice umjesto sećera koristimo med, kokosov šećer, javorov sirup… Bijelo brašno izbacimo i ubacimo zobeno, pirovo ili rižino. Kaže Nikolina da kolači ispadnu super i ono najvažnije preukusni su!

RECEPT

Sastojci (za oko 20-tak keksića):
Za zdravi “džem”
120 g suhih marelica
Voda za namakanje marelica

Za tijesto
100 g heljdinog brašna + još malo ekstra za valjanje tijesta
110 g mljevenih badema
1 žličica cimeta
1 žlica kakaa u prahu
1 žumanjak
60 ml otopljenog i prohlađenog kokosovog ulja
50 ml zobenog mlijeka
3 žlice kokosovog sirupa
Za dekoraciju
Malo otopljene tamne čokolade
Sitno sjeckani bademi

Više zdravijih recepta imate na fintess.com.hr

I tako je Alex odlučila napraviti balans. Kad već toliko uživa u kuhanom vinu i ostalim alkoholnim božićnim poslasticama onda će barem božićni stol učiniti koliko toliko zdravijim.

Facebook Comments

[There are no radio stations in the database]