Justin Bieber, Skrillex i BloodPop na sudu: Američka pjevačica tvrdi da je Bieberov “Sorry” plagijat!

Iiii… Tužba je pala! Ako je suditi po američkoj pjevačici iz Portlanda, Casey Dienel (pod umjetničkim imenom White Hinterland), dio Bieberovog hita “Sorry” iz 2015. godine zapravo je plagirani sample iz jedne njene pjesme.

Tako će se BieberSkrillex, BloodPop i ostala kreativna producentska ekipa koja stoji iza jedne od najstreamanijih stvari – naći na sudu. Casey tvrdi kako su catchy vokali iz navedenog hita besramno uzeti iz njene pjesme “Ring The Bell” iz 2014. godine. Nedugo nakon što je tužba upućena, Skrillex se uhvatio Twittera i objavio video uz captionSORRY but we didn’t steal this“, a u kojem je na brzinu u Abletonu pokazao kako je došao do vokala korištenih u pjesmi.

Casey tvrdi kako je osim početnih vokala “Sorry” iskopirao i – citiramo: “keyboard synthesizers, samples, synth bass, drums, and percussion“, a zbog čega je od Biebera i njegovog spomenutog tima tražila novčanu odštetu te prestanak izvođenja te stvari. To se evidentno nije dogodilo, a kako će proteći suđenje, tek nam ostaje vidjeti.

Inače, poslušali smo obje stvari i da, moramo priznati da određena sličnost stvarno postoji, pogotovo na početku pjesme, a je li Caseyin postupak opravdan, prosudi sam(a).