Nesvakidašnji talent: U Enter People stigao Matija Cvek, 24-godišnji back vokal Jacquesa Houdeka!

Alex je u ovotjednoj #enterpeople epizodi ugostila Matiju Cveka, megatalentiranog 24-godišnjeg pjevača. Inače, Matija je back vokal Jacquesa Houdeka s kojim je prošle godine čak bio na Eurosongu, a mogli ste ga viđati i u “A Strani” na HRT-u.

Foto: Facebook/Matija Cvek

Da je pjevanje njegov životni poziv, Matija zna još od malih nogu – točnije, od osnovne škole i već je tada bio poznat kao “mali od priredbe” jer bi pjevao gotovo na svakoj školskoj predstavi. Kako kaže, glazba je ono što ga ispunjava, a budući da je u životu odlučio raditi samo ono što će ga istinski veseliti i ispunjava, opredijelio se za pjevanje.

Foto: Facebook/Matija Cvek
Foto: Facebook/Matija Cvek

Uz sve svoje angažmane i zaista natrpan raspored, Matija ipak studira, i to fizioterapiju koju planira završiti ove godine, no zbog svoje ljubavi prema pjevanju nije siguran koliko će se svojom strukom zaista i baviti u nadolazećem periodu.

Foto: Facebook/Matija Cvek

Najveću pozornicu i najljepše iskustvo u glazbenoj karijeri Matija je doživio prošle godine na Eurosongu:Neprocjenjivo je vidjeti toliko ljudi ispred sebe i još podsvjesno znati da te gleda 500 milijuna ljudi… Velika je to stvar, ali adrenalin nadjača strah i tremu. Uplašio sam se samo u jednom trenutku i to kad me sestra nazvala prije samog izlaska na stage da mi zaželi sreću i kaže kako je njih 20-ak pred TV-om. Ali sve je bilo ok, vratio sam se u normalu nakon pet minuta. Inače, na pozornici i nemam tremu. Znam je imati prije nastupa u backstageu, ali na pozornici nikad jer kažem… Uvijek me prebaci na neki adrenalin.” – objasnio je Matija našoj Alex.

Foto: Facebook/Matija Cvek
Foto: Facebook/Matija Cvek

Inače, prije nego li se posvetio pjevanju, Matija se intenzivno bavio nogometom, no od njega je morao odustati zbog ozlijede koja je ujedno i jedan od razloga njegovog upisivanja studija fizioterapije. Od svojih glazbenih uzora Matija posebno ističe Stevie Wondera, Brunu Marsa i Ed Sheerana, a od domaćih pjevača Olivera Dragojevića i Dinu Dvornika.

Foto: Facebook/Matija Cvek

Kao glavni cilj kojem teži u budućnosti, Matija ističe vlastite, autorske stvari jer je to nešto što ga najviše veseli. Što se gaža tiče, Matija kaže kako je trenutno u fazi tišine i odmora jer mu je protekla godina bila zaista naporna i ispunjena raznim angažmanima. Uskoro mu izlazi i nova pjesma, međutim o tome nam nije htio reći apsolutno ništa.

No, zato nas je sve u redakciji ostavio s vilicom do poda nakon što je LIVE izveo svoj mashup hitova koje vrtimo. Baci oko, garantiramo ti identičnu reakciju.

 

Matija Cvek naš #enterpeople i njegov mashup ❤️

Posted by Enter Zagreb on Wednesday, January 10, 2018

Matiji i u daljnjem radu i pjevanju želimo puno sreće i uspjeha, a tebi ovdje prilažemo kompletnu #enterpeople epizodu.

Ako i ti imaš nekoga na koga si ful ponosan i misliš da zaslužuje svojih pet minuta slave u eteru Entera, prijavi ga putem bilo koje od naših društvenih mreža, na mail [email protected] ili preko našeg WhatsApp-a na 09 97 97 99 99. Mikrofon čeka.