Enter People: Alex ugostila Marka Gregurića, 27-godišnjeg video producenta i grafičkog dizajnera!

Written by on 18/01/2018

Alex je ovog tjedna u Enter People stigao Marko Gregurić, 27-godišnji video producent i grafički dizajner koji je dizajnirao 20-ak ambalaža za proizvode jedne hrvatske kozmetičke tvrtke, a koji se prodaju u pet zemalja.

Markova ljubav prema grafičkom dizajnu traje još od malih nogu” Cijela priča krenula je kad sam imao samo četiri godine, kad bi sa starcima otišao u kino. Onda bi se vratio doma pun dojmova i odmah sam morao od plastelina izrađivati sve te likove i izmislio bi i svoje. Sve me to ful fasciniralo. Konkretna ljubav prema grafičkom dizajnu je počela kad mi je najbolji frend doma donio prvi Photoshop. Instalirao sam ga na komp i inspiriran Appleovim reklamama i cijelim tim tehnološkim svijetom, počeo sam raditi neke svoje basic reklame. A s vremenom sam se počeo učiti i u nekim drugim programima.” – objasnio je Marko.

Što se tiče dizajniranja 20 različitih ambalaža  za proizvode jedne hrvatske kozmetičke tvrtke, Marko kaže kako je prvenstveno zahvalan kompletnom timu u toj tvrtci jer su svi imali jasnu viziju o tome što žele postići, a inspiracija je dolazila sama od sebe jer ima dobar nos za trendove koji njega interesiraju.

Za videoprodukciju, koja je Markova druga ljubav, potrebno je dosta novca jer je oprema dosta skupa, no isto tako i puno dobrih ideja. Iako se njome intenzivnije počeo baviti tek prošle godine, Marko je uspio ostvariti suradnje s domaćim portalima, određenim modnim brandovima i influencerima. Jedan njegov video koji je nastao u suradnji s jednom poznatom YouTubericom i na kojem je Marko skupio preko 2 milijuna pregleda, kroz ovu će se godinu prikazivati u kino dvoranama diljem Hrvatske.

Za influencere Marko kaže kako je zasigurno novi oblik oglašavanja u ovoj godini te smatra kako sve više i više tvrtki postaje svjesno potencijala i važnosti influencera. U ovoj godini Marko sprema još jedan veliki projekt o kojem još uvijek ne želi puno govoriti. Inače, inspiraciju za svoje radove Marko crpi iz jutarnjih rutina, s interneta, ali i drugih ljudi.

Marko smatra kako uskoro nastupa jedna nova era Instagrama koja sa sobom donosi jednu veliku promjenu, a to je plaćanje sadržaja kako bi nečiji content bio vidljiviji. Kaže kako nije nužno riječ o lošem potezu jer se na taj način eliminira puno trash sadržaja.

Ako si kojim slučajem propustio/la ovotjednu #enterpeople epizodu, ovdje ti je prilažemo u potpunosti, a Marku i u daljnjem radu želimo puno sreće i uspjeha.

Ako i ti imaš nekoga na koga si ful ponosan i misliš da zaslužuje svojih pet minuta slave u eteru Entera, prijavi ga putem bilo koje od naših društvenih mreža, na mail [email protected] ili preko našeg WhatsApp-a na 09 97 97 99 99. Mikrofon čeka.

Facebook Comments

[There are no radio stations in the database]