Angažman na BRIT Awardsima i u novom spotu Dua Lipe: Alex u goste stigla Petra Hajduk!

Čim  je Alex čula da je Petra Hajduk trenutno u Zagrebu, znala je da ju mora pozvati za svoj mikrofon. Petra je naša 32-godišnja plesačica s londonskom adresu koja se našla u spotu Dua Lipe za njen najnoviji hit IDGAF. Osim toga, prošle je godine nastupila na BRIT Awardsima za Robbie Williamsa, glumi u nekoliko serija, a bavi se i modelingom.

Foto: Facebook / Petra Hajduk
Foto: Facebook / Petra Hajduk

Petrina priča s plesom traje od vrtića kada se odlučila baviti ritmikom. Kasnije je paralelno s osnovnom školom upisala i školu suvremenog plesa nakon čega je počela shvaćati kako je to nešto čime bi se htjela baviti i kad odraste. Nakon završene škole i rada s nekim od naših najvećih i najpoznatijih koreografa, Petra je odlučila vidjeti kako izgleda život vani, zbog čega je na godinu dana otišla u Rotterdam. Nakon toga uslijedila je i Akademija u Londonu u kojem je, iako joj je prvotni plan bio vratiti se s diplomom u Zagreb, ostala jer se potpuno zaljubila u taj grad.

Foto: Facebook / Petra Hajduk

Kad vidiš da netko pleše u spotu Dua Lipe, pitanje koje se nameće samo od sebe jest “kako se dospije u spot?“. Petra kaže kako je bilo potrebno poslati svoje fotke i video, a kasnije su na audiciju zatvorenog tipa bili pozvani oni kandidati koji su se producentima svidjeli. Za audiciju koja se održavala u nekoliko krugova bilo je potrebno naučiti koreografiju za spot, a sa svakim je krugom određeni broj kandidata ispadao i tako sve do zadnjeg kruga nakon kojeg su se kandidati mogli samo nadati pozivu i angažmanu.

Foto: Facebook / Petra Hajduk

Snimanje za Dua Lipin “IDGAF” spot trajalo je čak 22h, a razlog tome je kompleksna ideja spota u kojem svaki plesač ima svoje dvojnike te su kadrovi snimani dva puta (jednom u plavoj i jednom u narančastoj verziji koje su kasnije spojene u montaži), a Petra kaže kako joj je ovo bilo najdulje snimanje ikad. Za Dua Lipu ima samo riječi hvale te kaže kako je ful prirodna i simpatična, a na probe je dolazila bez šminke.

Što se tiče njenog nastupa na BRIT Awardsima, Petra kaže kako nije trebala proći nikakvu audiciju jer ju je direktno kontaktirao koreograf Robbiea Williamsa. Smatra da je kod nas plesna scena i dalje nedovoljno razvijena, a upravo je to glavni razlog zbog kojeg mnoge plesačice svoju karijeru započinju vani.

Foto: Facebook / Petra Hajduk

Petri i u daljnjem radu i karijeri želimo puno sreće i držimo fige da je uskoro vidimo u još kojem spotu!