#Enterpeople nastavlja u jačem tonu: MMA i zaštita ambasadora njezin su posao!

U zadnjoj epizodi Enterpeoplea gostovala je Sara Luzar Smajić! Ukratko – cura kojoj nije problem ući u MMA kavez i kojoj ekipa snažnijeg spola povjerava svoje živote.

Kaže kako je oduvijek htjela probati neki borilački sport tipa tajlandskog boksa jer je, kako kaže, bivša atletičarka koja ne voli trčati. Igrom slučaja je završila na MMA treningu, stavila boksačke rukavice i sve je krenulo svojim putem. Kroz svoju priču želi približiti ovakve sportove mladim curama jer nailazi na predrasude da su cure koje se bave time uvijek velike i ‘nabildane’, dok je Sara, kako Alex kaže, i više nego ljepuškasta.

Trenira u klubu na Vrbanima i to izgleda kao kombinacija svih sportova na jednom mjestu. Svaki se trening prolazi od tehnike snage, hrvanja i boksa i uvijek sve završi na sparingu, najčešće s dečkima jer cura koje su spremne ući u kavez jednostavno nema.

Ni ozljede ju nisu zaobišle. Od nedavno polomljenog nosa, natučenog lakta, prsne kosti zbog koje je završila na hitnoj, preko polomljenog prsta na ruci pa sve do svakodnevnih potresa mozga. To je Sarina svakodnevica, to je ono u čemu uživa i kaže da se svaka ozljeda isplati.

Planira krenuti u dvostruke treninge u danu jer dosad nije stizala zbog posla koji je i više nego zanimljiv. Naime, Sara je dosad radila puno radno vrijeme u osiguranju u francuskoj ambasadi, a kako nije stizala tako pojačati intezitet treninga, sada radi kao voditeljica marketinga i razvoja jednog cijelog učilišta.

Obitelj i nije bila stopostotno ZA izbor karijere u početku, no s vremenom su joj postali najveća podrška. Ne izlazi, a ako i izađe, jedan ju izlazak kondicijski vrati dva tjedna unazad. Cilj koji si je postavila za budućnost je vrlo jednostavan – uspješna MMA karijera i postati inspiracija drugima.

Strah od ulaska u ring kaže da nema, dapače, nema problema zadati udarac drugoj osobi jer čim uđe u ring pojavi se taj killer instinkt.

Sara nam je i objasnila da osobine koje osoba u takvom poslu treba imati su više s mentalne strane, kao što su odlučnost, prihvaćanje rizika i – spremnost na rad.

Sari želimo da nastavi istim putem i da bude još uspješnija, pa nas tako ne bi začudilo da ju gledamo u nekoj od doglednih UFC večeri. A ako si je slučajno propustio u programu Enterpeoplea, cijeli intervju poslušaj ovdje!

 

 

Ako i ti imaš nekoga na koga si ful ponosan i misliš da zaslužuje svojih pet minuta slave u eteru Entera, prijavi ga putem bilo koje od naših društvenih mreža, na mail [email protected] ili preko našeg WhatsApp-a na 09 97 97 99 99. Mikrofon čeka.