Enter People: Alex ugostila Ivana Puzića, 22-godišnjeg profi hokejaša!

U ovotjednoj #enterpeople epizodi Alex je ugostila Ivana Puzića, 22-godišnjeg profi hokejaša koji je već sa svojih 14 godina otišao igrati u Češku, a trenutno je kod nas na posudbi u Medveščaku. Za gostovanje ga je prijavio njegov brat Filip, a Ivan je za našim mikrofonom podijelio svoju priču.

Nakon završene osnovne škole, Ivan je sam odselio u Češku kako bi igrao Ekstra ligu u hokeju na ledu, a prije dvije godine igrao je i za hrvatsku hokejašku reprezentaciju: “Prije dvije godine smo imali kvalifikacije za Olimpijadu, reprezentacija do 20 godina i seniorska reprezentacija, to je bilo Svjetsko prvenstvo u Zagrebu u četvrtom mjesecu.” – rekao je Ivan.

Još od malih nogu sam imao želju otići igrati negdje gdje se to cijeni više nego u Hrvatskoj. Kod nas su uvijek bili treneri iz primjerice Slovačke ili Češke, a u tom trenutku je kod nas baš bio trener iz tog područja u koje sam ja otišao zbog čega sam ga zamolio da se raspita o nekim mogućnostima mog odlaska tamo, da vidim kako je to, da probam. Htio sam vidjeti mogu li ja sa svojih 14 godina to sve sam. U tom trenutku mi odlazak u Češku i nije bio neki šok, ali sad kad se prisjećam shvaćam da je. Tad sam samo htio otići i igrati hokej izvan Hrvatske. Tamo sam već osam godina i naučio sam pričati češki kao materinji jezik” – objasnio je Ivan koji je trenutno na posudbi u Medveščaku, a koliko će ostati ovdje ovisi o uspjehu kluba u narednim utakmicama.

Iako postoji neka stigma o hokeju kao agresivnom sportu zbog čestih tučnjava, Ivan kaže kako su one češće u Americi ili Kanadi, dok kod nas i nisu toliko čest slučaj te dodaje kako fizička snaga nije glavna predisopozicija koju netko treba zadovoljiti kako bi se bavio hokejom. Dovoljno je, kako kaže, samo malo ludosti, hrabrosti i dobre volje.

Što se tiče usporedbe hokeja u Hrvatskoj i Češkoj, Ivan kaže kako je to teško uspoređivati jer su te dvije države kao nebo i zemlja: “U Hrvatskoj postoji sveukupno natkrivenih dvorana koliko ih je u Češkoj u samo jednom gradu. To je drugi svijet, u Češkoj je to prvi ili drugi sport po popularnosti.” – rekao je Ivan te dodao kako ne zna što bi bio da nije hokejaš, ali bi se zasigurno bavio sportom.

Ivan kaže kako će se sigurno vratiti u Češku odigrati još koju godinu te će nakon toga vidjeti kako i što dalje, a plan mu je i više brinuti o svom zdravlju jer je nedavno propustio prvenstvo zbog ozlijede kuka.

Ivanu i u daljnjem radu i karijeri želimo puno sreće i uspjeha, a tebi niže prilažemo kompletnu ovotjednu #enterpeople epizodu.

A ako i ti imaš nekoga na koga si ful ponosan i misliš da zaslužuje svojih pet minuta slave u eteru Entera, prijavi ga putem bilo koje od naših društvenih mreža, na mail [email protected] ili preko našeg WhatsApp-a na 09 97 97 99 99. Mikrofon čeka.