#Enterview – Gareth Emery: “Za DJ Mag se trebaš promovirati kao da si je**ni političar!”

Na prošlotjednom A State Of Trance festivalu dobili smo čast intervjuirati legendarnog Garetha Emeryja koji je jedno od najvećih i najzvučnijih imena trance scene.

Gareth Emery zadni je put na ASOT festivalu u Utrechtu nastupio 2016., a ove je godine njegovo ime na lineupu bilo nezaobilazno budući da je njegova stvar “Saving Light”, koja je nastala u suradnji sa Standerwickom i mladom vokalisticom HALIENE, proglašena najboljom trance stvari 2017. godine i kao takva je ponijela prestižnu “Tune Of The Year” titulu u sklopu Arminovog “A State Of Trance” showa.

Inače, ovo Gareth Emeryju nije prvi takav uspjeh – “Concrete Angel” u suradnji s Christinom Novelli te “U” ft. Bo Bruce (Bryan Kearney remix) također su već ranije ponijele titulu trance stvari godine prema glasovima fanova. Tako je Gareth jedan od rijetkih izvođača koji se može pohvaliti ovim višestrukim uspjehom, a svi koji iole prate trance scenu, znaju da je ovo poput dodjele Oscara u filmskoj industriji.

Kako nam je rekao u razgovoru, za produciranje ovogodišnje pobjedničke stvari “Saving Light” trebalo mu je preko šest mjeseci. Čovjek ne skriva tajnu svog uspjeha, a formula je poprilično jednostavna – riješiti se mobitela, interneta i bilo kakvih drugih distrakcija te se usredotočiti na ono što radiš. “U slučaju da imam manjak inspiracije, jednostavno ću raditi nešto drugo, primjerice proštetati psa. Inspiracija će već doći” – kaže Gareth koji osim producentskog vodi i obiteljski život, a svojoj je maloj kćerki posvetio i jednu svoju stvar koja nosi njezino ime, “Sansa”, a odabrao ga je, kako kaže, prema “Game Of Thronesu”.

Na pitanje je li ikad zaplakao na neku trance stvar, Gareth je odgovorio: “Ooo, pa naravno. Tako sam i znao da sa ‘Saving Light’ imamo jako dobru stvar. Kad sam je slušao u početku, uvijek bi mi zasuzile oči. I tako jedno 20-30 puta. Prolazili su me trnci u početku, ali s vremenom taj efekt ipak splasne“.

Od svih stvari koje je napravio, Gareth kaže kako mu je “Concrete Angel” promijenila život, odnosno karijeru, a “Long Way Home” smatra svojom najboljom stvari na koju je i najponosniji.

Za razliku od velike većine svojih kolega koji bi dali gotovo sve da se nađu na DJ Mag TOP 100 listi, Gareth Emery kaže kako to njemu nije bitno:Meni to nije bitno. Već sam bio na toj listi i dobio benefite od toga. Odigrao sam tu igru. I igrao sam je dugo. Sad je za dolazak na listu potrebno kupovati oglase u DJ Magu i promovirati samog sebe kao da si je**ni političar i sve ostalo što to vuče sa sobom. Ali ja sam prekinuo šutiti o tome i sve sam to pokazao u CVNT5 videu. Ušao sam u glazbenu industriju kako bih stvarao glazbu i kako bih mogao nastupati, odnosno s drugima dijeliti glazbu, a ne zbog toga. No, ne sudim one kojima to mnogo znače i koji imaju želju biti na toj listi. Iako, ja sam bio dovoljno sretan da se nađem gore, iskusim benefite toga i bezbolno se okrenem od tog svijeta i odem. I otkad sam to napravio, počeo sam imati veće nastupe za veću publiku. Dakle, nije potrebno biti na nikakvoj listi da bi imao dobru karijeru. ”

Garethu spuštamo kapu do poda, a tebi ovdje prilažemo i kompletni #enterview s ovogodišnjeg ASOT festivala.