Enter People: Alex ugostila Anu Silaj, svjetsku prvakinju u akrobatskom rock’n’rollu!

Ovotjedna Enter People gošća kod Alex bila je 20-godišnja Ana Silaj, četverostruka svjetska i europska prvakinja u akrobatskom rock’n’roll-u, koju je za gostovanje prijavila njena mlađa sestra i to tako da joj je provalila na Instagram profil.

Ana se akrobatskim rock’n’roll-om bavi od svoje osme godine, što znači da je na tom polju aktivna već 12 godina: “Sve je krenulo tako da je u školi pokrenut tečaj akrobatskog rock’n’roll-a, na što me jedan tadašnji kolega pitao bi li htjela biti njegova partnerica. Ja sam pristala, počela sam se baviti time i s njim sam plesala neko kraće vrijeme. Nakon što je on odustao, dobila sam sadašnjeg partnera, Alena Mikića i s njim sam do danas ostvarila brojne rezultate.” – rekla je Ana.

Na pitanje što je to točno akrobatski rock’n’roll, Ana odgovara: “To je spoj plesa i gimnastike. U njemu ima puno kategorija – od juniora do seniora. Juniori kreću s nekim osnovnim koracima rock’n’rolla bez elemenata akrobatike koji dolaze tek kasnije. Zapravo je to dosta teška disciplina, pogotovo kad se pleše u paru jer iziskuje puno spretnosti i povjerenja u partnera.” – kaže Ana koja sa svojim plesnim partnerom ima super odnos, iako i između njih ponekad zna zaiskriti do te mjere da trener jednog od njih pošalje doma.

Ana se u svojih 12 godina treniranja akrobatskog rock’n’roll-a može pohvaliti s osvojena četiri svjetska i europska prvenstva, a od održanih 38 svjetskih kupova Ana je jedne godine osvojila čak 37 zlata. Prije par godina sa svojim je partnerom osvojila nagradu “Dražen Petrović” zbog svih do tad postignutih rezultata, pri čemu su ona i njen partner proglašeni najboljim sportskim parom, a bilo je tu i osvojenih državnih prvenstava i kupova Hrvatske.

Osim što se bavi akrobatskim rock’n’roll-om, Ana je i medicinska sestra. Završila je srednju medicinsku školu, a od listopada je i službeno zaposlena kao medicinska sestra u KBC-u Merkur, zbog čega je akrobatski rock’n’roll trenutno malo stavila “na hold“.

Što se planova za budućnost tiče, Ana kaže kako mora vidjeti što će se događati s njenim poslom i fakultetom, no sigurno namjerava ostati aktivna na polju akrobatskog rock’n’rolla, ako ne kao plesačica, onda barem kao sutkinja.

Ani i u daljnjem radu i karijeri želimo puno sreće i uspjeha, a tebi niže prilažemo kompletnu ovotjednu #enterpeople epizodu.

A ako i ti imaš nekoga na koga si ful ponosan i misliš da zaslužuje svojih pet minuta slave u eteru Entera, prijavi ga putem bilo koje od naših društvenih mreža, na mail [email protected] ili preko našeg WhatsApp-a na 09 97 97 99 99. Mikrofon čeka.