Supported by Tiesto & Hardwell: U “Enter People” stigao “Dallerium”, mladi hrvatski DJ duo!

Ovotjedne #enterpeople gošće kod Alex bili su Tomislav Zovko i Dino Travaš, naše mlade DJ i producentske nade, inače poznatiji kao Dallerium. Prije dva mjeseca izbacili su svoju autorsku house stvar “Need U” koju je na svom YouTube kanalu objavio čak i megapopularni “selected.“, a od objavljivanja pa do danas, pjesma je prikupila preko 1,6 milijuna pregleda. Da ne stane sve samo na YouTubeu, valja spomenuti kako su stvar supportali i EDM velikani kao što su Tiesto, Hardwell, Firebeatz, Ummet Ozcan, Lucas & Steve i mnogi drugi.

DJ-anjem i produciranjem se kao Dallerium ovi dečki aktivno na dnevnoj bazi bave proteklih godinu dana, a u tom su periodu ostvarili popriličan uspjeh. Ipak, kao što i sami za sebe kažu – nisu baš tipični DJ-i: “Pa razlikujemo se od njih svih jer ne brijemo na sve te brije i ne idemo baš na partyje… Više smo zaključani u studiju i samo radimo mjuzu” – objasnili su.

Pjesma “Need U” koja im je dala ogroman vjetar u leđa također je objavljena i na Future House Music-u (pod-labelLead“), a dečki svoju glazbu opisuju kao “emotivnu house glazbu s vokalima, pianom, uplifterima i dizalicama do dropa“. U planu imaju izbaciti još dosta stvari, no dečki o tome i dalje šute. Ipak, otkrivaju kako su im se javili Spinnin’ Records te  Mixmash, record label Laidback Lukea.

 

Na pitanje koji je njihov ključ uspjeha, dečki odgovaraju: “Ključ je ljubav prema muzici. To je ključno. Kao duo radimo zadnjih godinu dana i super nam ide, brzo štancamo trake. Pozitivni ljudi, ljubav i dobra muzika… Onda sve ostalo bude dobro.” – objašnjavaju Tomislav i Dino koji kad ne rade mjuzu obavljaju svoje uobičajene poslove. Posebno je zanimljivo kako su se bacili i u ghost-producing, odnosno produciranje glazbe za potrebe trećih strana koja se onda vodi kao autorsko djelo osobe za koju rade tu stvar. Na pitanje je li im “bed da netko uzme nešto što je njihovo“, dečki kažu da “ne jer to nije nešto što bi oni ikad izdali, a da se zaraditi dobra lova“.

Na ljeto planiraju nastupati po većim klubovima diljem Jadrana, a imaju potvrđenu gažu i u Poljskoj gdje lineup dijele s Mark Knigtom i Joe Stoneom. Od domaćih producenata dečki iz Dalleriuma ističu Matrodu kojeg većina već zna te posebno Radiology s kojima bi voljeli odraditi neki zajednički nastup, dok kao neka svjetska imena izdvajaju izvođače kao što su Gorgon City, ZHU, Loud Luxury i Duke Dumont, a od vokala izdavaju Kelli Leigh. Dečkima je, inače, od planova za budućnost jedino bitno i dalje raditi mjuzu, a velik motivacijski faktor za to su im i česti odbijanci na koje nailaze kad svoje stvari šalju raznim izdavačkim kućama.

Mi dečkima i u daljnjem radu želimo brutalan uspjeh i još puno dobrih stvari, a svima vama koji ste propustili njihovo gostovanje, ovdje prilažemo punu #enterpeople epizodu.

A ako i ti imaš nekoga na koga si ful ponosan i misliš da zaslužuje svojih pet minuta slave u eteru Entera, prijavi ga putem bilo koje od naših društvenih mreža, na mail [email protected] ili preko našeg WhatsApp-a na 09 97 97 99 99. Mikrofon čeka.