BREAKING: Avicii pronađen mrtav u 28.godini života!

Švedski producent i ponajbolji DJ na svijetu, Avicii, pronađen je mrtav u 28, godini života u gradu Muscat u Omanu.

“S velikom tugom objavljujemo da je Tim Bergling, poznatiji kao Avicii, pronađen mrtav u gradu Muscat, u državi Oman. Pronađen je danas, 20.4. u popodnevnim satima po lokalnom vremenu. Obitelj je shrvana i moli sve da poštuju njihovu potrebu za privatnošću u ovim teškim vremenima. Ovo je jedina izjava koja će biti dana. – objavila je Aviciijeva publicistica.

 

Upoznali smo ga kad je preuzeo chartove 2013. sa svojim hitom ‘Le7els’, nakon čega je samo nastavio osvajati chartove i publiku, a puštamo ga otkad postojimo. Svoju karijeru je započeo sa samo 16 godina, a sa 18 je već odrađivao svjetske turneje. Bio je pionir Electronic Dance Movementa i jedan od rijetkih DJ-a koji je mogao napuniti svaku veliku arenu na svijetu. Surađivao je sa velikim imenima kao što su Chris Martin, Wyclef Jean, David Guetta, Martin Garrix, Nicki Romero, pa čak i sa Madonnom. Osvojio je brojne nagrade među kojima su i dvije MTV Music Awards, jedna Billboard Music Award, a zaradio je i dvije nominacije za Grammy. Umro je samo par dana nakon što je nominiran za Billboard Music Award u kategoriji top dance/electronic album za svoj EP “Avicii (01).”  

 

 

 

 

Bili smo iznenađeni kada je prije dvije godine, sa samo 26 godina,  objavio da odlazi u mirovinu što se tiče turneja, ali je nastavio stvarati glazbu koja je postala neizostavan dio naše playliste.

Kad pogledam unatrag na svoj život, dođe mi da se pitam : Vau, jesam li stvarno to napravio? To je bilo najbolje doba mog života , došlo je sa određenom cijenom – puno stresa i anksioznosti, ali to je bilo najbolje putovanje mog života.” – objasnio je Avicii 2016. kada je najavio svoju mirovinu.                                         Mi možemo samo zahvaliti što smo bili dio tog putovanja i što smo imali priliku doživjeti njegovu glazbu. I iako ga više nema, bit će tu. U našim srcima, ali i ušima. To ti obećajemo!