Najbolji vozač BMX-a u Hrvatskoj za Enterovim mikrofonom: U “Enter People” stigao Marin Ranteš!

Ovog je tjedna kod Alex u #enterpeople rubrici gostovao 22-godišnji Marin Ranteš, najbolji vozač BMX-a u Hrvatskoj, a koji je zadnja tri mjeseca proveo u Americi pripremajući se za Svjetski kup.

Marin je s treninzima krenuo 2008. godine kad su ga prijatelji nagovorili da s njima ode na “rampu”. Svi su oni ili skejtali ili vozili BMX-eve, a on do tad, kako kaže, nije nikad ntii vidio rampu niti je sjeo na BMX. Međutim, kad je vidio što se tamo događa i kako to sve izgleda, bila je to ljubav na prvi pogled, nakon čega je došao doma i nagovorio mamu da mu kupi prvi BMX, što je ujedno bio početak njegove BMX karijere.

Foto: facebook.com/MarinRantesfanpage

Nedugo zatim, u srednjoj školi, Marin je obavijestio mamu kako više ne želi trenirati nogomet jer se jednostavno “ne vidi u tome te da se misli posvetiti BMX-u koji mu je postao nova strast i ljubav. Iako na prvu nije bila sigurna u njegovu odluku, Marin kaže kako mu je mama cijelo vrijeme bila puna podrška.

Foto: facebook.com/MarinRantesfanpage

Puna tri mjeseca Marin je proveo u SAD-u, točnije u North Carolini, trenirajući kod prijatelja Daniela Dhersa, inače također svjetski poznatog profesionalnog vozača BMX-a. Iako je poziv dobivao u više navrata, tek je nedavno uspio odvojiti dovoljno vremena i novca kako bi si mogao priuštiti putovanje na drugi kontinent.

Foto: facebook.com/MarinRantesfanpage

Amerika je toliko dobra i to ne samo zato što je to Amerika, meni ne bi bilo bitno da je to bila i Turska, ali dvorane su im super opremljene. Mi smo vozili u dvorani i zato smo mogli trenirati neovisno o tome je li vani bila kiša ili je sjalo sunce, a sama dvorane stvarno ima sve potrebne elemente za treninge i izvođenje trikova. Mislim da mi je ovo stvarno jako puno koristilo.” – rekao je Marin našoj Alex, koja mu je u svoje slobodno vrijeme stalkala društvene mreže i ostala zapanjena fotkama.

 

Foto: facebook.com/MarinRantesfanpage

 

Foto: facebook.com/MarinRantesfanpage

Do sad sam slomio više manje sve prste na rukama i to neke više puta. Jednom mi je iskočilo rame i odvojilo se od ključne kosti… Stalno se pada, a sad kad će nešto puknuti? To se nikad ne zna” – opisao je Marin svoje dosadašnje ozlijede, o kojima razmišlja prije natjecanja, no sam sebi ipak ne dozvoljava da strah prevlada.

Foto: facebook.com/MarinRantesfanpage
Foto: facebook.com/MarinRantesfanpage

Kod vožnje BMX-a postoji više kategorija, odnosno disciplina, a Marin se bavi free-style parkom kojeg karakteriziraju veliki elementi koji omogućavaju izvedbu zahtjevnijih trikova poput velikih skokova i rađenja salta.

Foto: facebook.com/MarinRantesfanpage

Da ne ostane sve samo na vožnji bicikla, bitno je napomenuti kako Marin često i putuje po raznim natjecanjima: “Recimo prošle godine Svjetski kup… Bila je tu Francuska, Kina,  Kanada, Mađarska… Ali ima i drugih stvari, odlazim na razne nastupe pa sam recimo bio i u Turskoj” – rekao je Marin te se osvrnuo na svoje putovanje u Tursku: “Sjeo sam na avion oko 10, stigao tamo u 12h, do pola 1 sam već imao sastavljen bicikl i vozio sam svega pola sata. Nakon toga, odmah pakiranje i pravac nazad na aerodrom“, na što je Alex konstatirala da je to raspored s kakvim se uglavnom suočavaju zvijezde.

Što se budućnosti tiče, Marin cilja visoko. Velika su mu želja Olimpijske igre, i iako je svjestan činjenice kako će to biti izuzetno teško postići, Marin daje svoj maksimum i vjeruje u sebe.

Foto: facebook.com/MarinRantesfanpage

Marinu držimo fige i želimo mu puno sreće i uspjeha, a tebi ovdje prilažemo punu ovotjednu #enterpeople epizodu.

A ako i ti imaš nekoga na koga si ful ponosan i misliš da zaslužuje svojih pet minuta slave u eteru Entera, prijavi ga putem bilo koje od naših društvenih mreža, na mail [email protected] ili preko našeg WhatsApp-a na 09 97 97 99 99. Mikrofon čeka.