#ENTERview – David Gravell: “I love to work with new artists and new music”

Naša glazbena urednica Tea Hendija intervjuirala je Davida Gravella, još jednog jednog izvođača iz široke palete visokokvalitetnih artista službeno najboljeg labela na svijetu, Armada Musica.

David Gravell nedavno je udružio snage s Andrew Rayelom (s kojim smo također odradili #enterview) te povodom 100. epizode Rayelovog showa “Find Your Harmony” izbacio stvar “Trance ReBorn”. Kako kaže, već su neko vrijeme imali želju surađivati, a stvar su prije izdavanja testirali puštajući je u svojim setovima na festivalima. S obzirom na odličan feedback od publike, znali su, kako kaže David, da imaju odličan track.

Na pitanje kako unaprijed može znati hoće li neka njegova stvar postati hit, Gravell odgovara kako ga osjećaj nikad ne vara. Inače, David Gravell ove je godine stao za DJ pult mainstagea ASOT festivala u Utrechtu povodom obilježavanja 850. epizode “A State Of Trance-a”: “It was a huge stage and for me it was a dream come true. It was a great chance for me to play some new music and share it with the world. One hour set flew by just like it was five minutes. At the moment, you just forget everything. All in all, it was amazing experience.” – prisjetio se David Gravell svog nastupa.

Od svih festivala na kojima je nastupao, posebno bi izdvojio prošlogodišnje izdanje Tomorrowlanda, koje je njemu ujedno bilo i prvo: “You see a lot of videos and pictures from Tomorrowland, but to actually be there and to perform, it is something different.” –  kaže David Gravell, koji nažalost nije imao vremena obići sve festivalske pozornice jer je već nakon tog nastupa žurio na drugi festival.

Kao što je i bilo za očekivati, niti David Gravell ne može donijeti odluku o tome je li mu bolja Ultra ili Tomorrowland. Najveća je razlika između ta dva festivala, kaže, u tome što Tomorrowland ima mnogo više pozornica i bajkovitu shemu.

Pratio je i festival “Coachella” i kaže da je prijašnjih godina primijetio kako se tamo stvara, kako sam kaže, jedna posebna kultura što se tiče oblačenja i mentaliteta posjetitelja. Njega oduševljavaju slike i videi koji se pojavljuju sa “Coachelle” i podižu mu želju da tamo i nastupi, pa ga možemo i tamo očekivati u budućnosti.

Gravell je poručio je da želi napraviti suradnju sa Arminom van Buurenom i s dvojcem Vini Vici, a dodao je i kako mu je trap posebno zanimljiv žanr.  Zaključio je s tim da je on otvorenog uma što se tiče glazbe i da voli raditi sa novim glazbenicima i isprobavati nove zvukove.

Davida Gravella ove subote, 28. travnja slušaš i u našem Enter Club Mix-u s početkom u 22h, a ovdje ti prilažemo i puni #enterview.