Najbolji hrvatski brzoklizač uklizao je u novu epizodu “Enter People” : došao nam je Martin Kolenc

U novu epizodu Enter People uklizao nam je Martin Kolenc! Tek mu je 21. godina, a iza sebe već ima 2 rekorda u Hrvatskoj, višestruki je prvak Hrvatske, 29. brzoklizač u Europi, bio je i na Olimpijskim igrama mladih i na svjetskom prvenstvu i on je najbolji hrvatski brzoklizač!

Kaže da je sve počelo s rolanjem, a kad su primijetili da ima talenta u njemu onda su ga usmjerili na klizanje i to brzo klizanje na kratke staze. Prvih par godina tata mu je pomagao i, uz pomoć bureka, nagovorio da ide dalje.

Kaže da mu se treninzi najviše baziraju na ledu, ali je i teretana jako bitan faktor. Tu su još i kondicijski treninzi i pripreme za sami led.

Uz treninge i natjecanja Martin studira na KIF-u. Treća je godina i već je napisao dva znanstvena rada.

Photo: Martin Kolenc Facebook Picture

2016. godina bila mu je posebno teška s obzirom da mu je tada dijagnosticiran benigni tumor na koljenu. Tada je imao nepunih 20 godina i hrabro prihvatio svoje stanje koje ga nije oborilo. Već mjesec dana nakon operacije ponovno je stao na led, a nakon 7 mjeseci postavio je novi hrvatski rekord na 500m!

Photo: Martin Kolenc Facebook Picture

Martin je ispričao kako mu je obitelj najveća potpora. Iako ne dolaze baš na svako natjecanje jer je često izvan Hrvatske, trude se gledati ga kad god mogu, a i uvijek su u kontaktu. “Ne idu sa mnom na natjecanja, al dolaze me gledat kad su natjecanja u Zagrebu. Ipak, malo je preskup put za ići svaki put na natjecanja.” Dodao je da naprave novu grupu na Whatsappu za svako novo natjecanje.

Što se tiče prehrane nema neka posebna pravila osim što pazi da ne jede previše brze hrane.

Na pitanje koliko čovjeku treba da nauči klizati Martin nam je rekao da je klizanje zapravo jedan od osnovnih oblika kretanja koji se prakticira od srednjeg vijeka. Rekao nam je da se, uz malo volje, za dan dva može naučiti klizati.

Martinu želimo svu sreću u daljnjim natjecanjima, a tebi ovdje prilažemo cijelu #enterpeople epizodu pa poslušaj sve što si propustio:

A ako i ti imaš nekoga na koga si ful ponosan i misliš da zaslužuje svojih pet minuta slave u eteru Entera, prijavi ga putem bilo koje od naših društvenih mreža, na mail [email protected] ili preko našeg WhatsApp-a na 09 97 97 99 99. Mikrofon čeka.