#enterview – Croatia Squad: “Nastupao sam u Hrvatskoj sa Swedish House Mafiom prije nego što su se okupili!”

Umjetnost spajanja osjetljivih i suptilnih zvukova i jakih beatova gotovo je definicija Croatia Squad-a, a ujedno je i jedan od najtraženijih i cijenjenijih švicarskih DJ-eva i producenata. Stigao je u Zagreb, došao je u našu redakciju i odmah smo ga pitali zašto baš ime “Croatia Squad“?!

Švicarac nam je rekao kako je on odabrao baš Hrvatsku jer su ga prije 10 godina pozvali prijatelji da dođe na tri mjeseca u Lijepu Našu. Svake subote je svirao na raznim mjestima po Hrvatskoj, a ono što ga najviše privlači u Hrvatskoj su upravo naši partyiji i, naravno, predivne hrvatice.

U protekle četiri godine Croatia Squad izbacio je vrhunske deep house i techno house stvari s izdanjima na nekim od najvećih i najcjenjenijih izdavačkih kuća elektronske glazbe kao što su Toolroom Records, Enormous Tunes, Ministry Of Sound, Sirup Music i Milk & Sugar.

Revolucionarni i prepoznatljiv zvuk samo je instrumentalni dio uspjeha. Godinama diže ljestvicu na europskoj dance i deep house sceni, a nastupao je na raznim svjetskim eventima, mijenjao je i prilagođavao žanrove, stjecao nova iskustva i znanja te sve to inteligentno iskoristio kako bi svima nama omogućio najbolje pjesme i jedan poptuno novi doživljaj njegovih stvari.

Želja mu je podići svijet underground, house i techno glazbe na način da bude dostupan i poželjan široj publici. Upravo to želi postići novom turnejom, a to je razlog zbog kojeg dolazi i u Zagreb!

Croatia Squad dodao je kako je svirao u Hrvatskoj sa Axell / Ingrossom i Steveom Angelom još kada se nisu udružili pod zajedničkim imenom Swedish House Mafia!

Intervju možeš pogledati na našem Facebook profilu!