Enter People: U goste stigao Roberto Bartol, prvak Hrvatske i osvajač bronce s Europskog prvenstva u biljaru!

Ovotjedni gost u #enterpeople epizodi bio je Roberto Bartol, 22-godišnji prvak Hrvatske i osvajač bronce na Europskom prvenstvu u biljaru.

Roberto se bavi biljarom od svoje 12. godine, skupio je hrpetinu titula, a sve je krenulo od tate: “Moj tata je kao mali igrao biljar i natjecao se. Bio je jako dobar i uveo me u taj svijet. Meni se jako svidio i počeo sam ga trenirati. Vidio sam da mi ide, da sam talent i nastavio sam se baviti tim sportom. Evo već se 10 godina bavim njime.” ispričao nam je Roberto koji je dodao da su mentalne pripreme jako važne i da je najvažniji mišić koji koristi u biljaru: mozak!

“Prije sam igrao biljar 8 do 10 sati svaki dan. Sad kad sam napredovao igram po 2-3 sata,” rekao nam je Bartol koji ne voli puno pričati o svojim uspjesima. Izuzetno je skroman što je naglasila i njegova djevojka koja ga je, s razlogom, prijavila za Enter People.

Roberto je zahvaljujući biljaru proputovao gotovo pola svijeta, a rekao nam je da biljar nije baš jeftin sport: “Treba dosta ulagati u opremu i u turnire jer svaki turnir košta kao i svako putovanje.”

Bliži se Europsko prvenstvo u Nizozemskoj za koje kaže da je spreman, a na pitanje ima li ozljeda u ovom sportu Roberto je rekao: “Zna se desiti da odlete kugle i tako…”

Roberto, naravno, ima podršku obitelji i prijatelja koji dolaze na njegove turnire i navijaju za njega. Pitali smo ga gdje ga možemo doći gledati pa nam je rekao: “Ima nekih manjih turnira u Sesvetama, svaki utorak od 18h. Ili od 7. mjeseca svaku subotu, ljetna liga. Isto u Sesvetama.”

Uz vježbanje biljara Roberto ide i u teretanu, pa smo ga pitali je li to ključno za biljar, a on nam je odgovorio: “Pa ključno je biti fizički spreman i imati kondicije jer se na turniru igra i po sedam mečeva zaredom koje moraš odigrati sa punom koncertracijom i bez greške.”

Prije meča sluša stranu glazbu, primjerice Marshmelloa i Kygoa. Kaže da voli Enterovsku mjuzu.

Roberto je dodao da se biljarom želi baviti do kraja života, ali je dodao: “Pa mislim možda biti trener jednog dana, ali ću se i dalje natjecat. Mislim da kad si star isto možeš igrati biljar!”

Niže ti prilažemo cijelu ovotjednu #enterpeople epizodu, a Robertu i u daljnjem radu želimo puno sreće i uspjeha.

A ako i ti imaš nekoga na koga si ful ponosan i misliš da zaslužuje svojih pet minuta slave u eteru Entera, prijavi ga putem bilo koje od naših društvenih mreža, na mail [email protected] ili preko našeg WhatsApp-a na 09 97 97 99 99. Mikrofon čeka.