Ultra Miami dobiva poboljšanje: Bayfront Park gradi solarni prsten!

Paralelno s pričama o tome treba li se Ultra Music Festivalu u Miamiju zabraniti održavanje u Bayfront Parku u samom središtu grada zbog prevelike buke i mnoštva turista, odvija se i priča o gradnji prstenastog solarnog panela koji bio ujedno služio i kao uvlačivi krov u amfiteatru tog istog Bayfront Parka.

Gradsko povjerenstvo Miamija već je dalo zeleno svjetlo Florida Power & Light-u za gradnju ove impozantne strukture koja bi, osim što bi danju skupljala sunčevu energiju, noću osvjetljavala amfiteatar te služila kao krov koji bi omogućio održavanje raznih evenata čak i u slučaju lošeg vremena.

Bude li sve po planu, Miami bi svoju novu solarnu strukturu trebao dobiti do početka 2020. godine. Kompanija zadužena za radove osim prstenastog panela namjerava graditi i ostale panele i “solarna stabla” po cijelom parku kako bi se postigla što veća cjenovna učinkovitost i efikasnost parka, pogotovo za vrijeme održavanja raznih manifestacija.

This is going to be an iconic structure for the city.” – rekao i je sam gradonačelnik Miamija, Francis Suarez.

Idućeg mjeseca očekuje se glasovanje Gradskog povjerenstva Miamija o sudbini lokacije Ultra Music Festivala, a u slučaju pozitivnog odgovora (koji je logično očekivati), Ultra će biti bogatija za jedan brutalan dodatak koji će dodatno začiniti ionako impresivan mainstage.