Nova “Enter People” sezona: U goste stigao Filip Dropulić, 23-godišnji profesionalni bodybuilder!

Službeno je krenula nova #enterpeople sezona, a prvi gost bio je Filip Dropulić, 23-godišnji profesionalni bodybuilder te višestruki prvak Hrvatske i Europe.

Već na početku razgovora Alex je konstatirala kako je za takve rezultate potrebno mnogo odricanja, pogotovo u smislu slatke hrane, a ona, kako kaže, bez čokolade ne bi izdržala niti par dana. Međutim, Filip smatra kako je dovoljno nešto jako voljeti i onda mu odricanje ne pada teško pa tako bez slatkog može i po dva tjedna u komadu.

Sa šest godina krenuo sam trenirati karate i time se bavio sedam godina, no u mom društvu su uglavnom igrali nogomet i uvijek im je falio neki igrač pa su me nagovarali da igram s njima. Nisam bio baš dobar u tome, nije me privlačilo i nisam imao iskustva, ali u meni je proradio natjecateljski duh. Htio sam biti bolji i krenuo sam s nogometom. Počeo sam ozbiljnije igrati za neke klubove, ali tad je došla prva, pa i druga ozlijeda koljena, na što mi je doktor rekao da malo odmorim. Ja se nisam htio odmarati, frend me odvukao u teretanu i tamo sam se zaljubio u taj sport i ostao sam tu gdje sam sad.” – ispričao je Filip o tome kako se uopće našao u bodybuildingu te dodao kako ništa nije teško kad to istinski voliš.

Koliko god teško bilo ponekad i koliko god htio na trenutke odustati, shvatim da je to ona kukavica u meni i da je onaj drugi dio jači. Znači samo je bitno dovoljno jako voljeti nešto.” – dodao je.

Na pitanje kako se nosi s odricanjem u prehrani, Filip odgovara: “Da razlučimo na samom početku. Imamo natjecateljski bodybuilding, ali i rekreacijski, odnosno tjelovježbu. Meni je malo teže jer ja moram ići puno niže s tjelesnom masnoćom kako bih zadovoljio kriterije koje moram donijeti na binu pa mi je prehrana rigoroznija nego što bi to bilo prosječnom čovjeku koji želi bolje izgledati. Tako da mislim da nije teško, potrebna je samo dobra organizacija.” – objasnio je. Iako sad ima punu podršku roditelja za sve što radi, kaže kako im je u početku to sve bilo malo teže razumjeti i to samo iz razloga što je posrijedi bodybuilding koji je kod nas i dalje takoreći nepoznanica.

Filip je trenutno u pripremama za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u bodybuildingu koje će se održati krajem 10. mjeseca te početkom 11. mjeseca u Španjolskoj. U istoj toj Španjolskoj, točnije u Barceloni, u svibnju je u jačoj kategoriji na Europskom prvenstvu Filip osvojio broncu.

U svom nastupu na Europskom prvenstvu natjecao se u kategoriji classic bodybuilding, a za svoju medalju kaže: “Za mene ova bronca sjaji kao zlato. Prijeći iz physiquea u klasik, bez odrađivanja ijednog perioda mase ili odmora, u treću sezonu za redom te nakon 104 dana najjačih priprema do sad debitirati na natjecanju kao što je Europsko prvenstvo i uzeti medalju… zato sija kao zlato. Dečki su bili samo krupniji, ali budem i ja kad si uzmem pauzu da napakiram koji kg bifteka, linije su tu“.

Za vrijeme Filipovog gostovanja na Enterov WhatsApp pristiglo je nekoliko poruka u vezi s uzimanjem steroida i doping kontrola. Filip kaže kako ilegalne stvari u natjecanjima nisu dozvoljene te da na državnim, europskim i svjetskim prvenstvima postoje redovne doping kontrole, a najčešće se kao kontrolni materijal koriste mokraća i/ili krv. Na doping listi nalazi se i kanabis te je moguće pasti čak i u slučaju da je netko samo i pasivni pušač. Dakle – kontrole su rigorozne.

Filip u bližoj budućnosti ima plan pristupiti još barem tri natjecanja te svijetu pokazati što je “uklesao u zadnjih par mjeseci te pritom ostvariti najbolje moguće rezultate.

Filipu i dalje želimo puno uspjeha, a tebi ovdje prilažemo kompletnu #enterpeople epizodu.

A ako i ti imaš nekoga na koga si ful ponosan i misliš da zaslužuje svojih pet minuta slave u eteru Entera, prijavi ga putem bilo koje od naših društvenih mreža, na mail [email protected] ili preko našeg WhatsApp-a na 09 97 97 99 99. Mikrofon čeka.