U nedjelju smo na Jarunu: Enter Zagreb je dijelom “The Terry Fox Run” utrke!

Enter Zagreb ponosno postaje dijelom humanitarne utrke Terry Fox Run!

U nedjelju, 23. rujna, bit ćemo na zagrebačkom Jarunu gdje će se 19. put za redom održati svjetski poznata humanitarna utrka kojom građani pomažu u borbi protiv raka, a mi ćemo tamo povodom te prigode imati i svoj LIVE studio!

U 18 godina održavanja, ova je utrka okupila više od 100.000 sudionika, a prikupljeno je više od 6,5 milijuna kuna za istraživanje raka u Hrvatskoj te podizanje svijesti građana o ovoj bolesti. Cjelokupan iznos prikupljen u okviru 19. izdanja akcije bit će doniran Institutu Ruđer Bošković za daljnja znanstvena istraživanja raka.

Akcijom se svake godine obilježava borba Kanađanina Terryja Foxa protiv zloćudnog tumora kosti, zbog kojeg je izgubio nogu, nakon čega je pokrenuo “Maraton nade” kako bi podigao svijest o bolesti u Kanadi i prikupio novac za istraživanje raka. Zloćudni tumor od kojeg je naposljetku i preminuo danas je izlječiv u više od 80% slučajeva.

Preventivni pregledi ono su na što ova humanitarna utrka želi ukazati. No, nije na odmet ponoviti da prevencija uključuje i zdrav način života, poput tjelesne aktivnosti, nepušenja te zdrave prehrane.

Program na Jarunu u nedjelju 23. rujna počinje u 14 sati i trajat će do 18h, a sam početak utrke je u 16h.

Enter Zagreb imat će specijalan LIVE prijenos sa Jaruna, a i ti se možeš uključiti sudjelovanjem u utrci – bilo trčanjem, hodanjem, brzim hodanjem, rolanjem, bicikliranjem ili puzanjem, a utrka će ti lakše proći uz eter Entera koji se po prvi puta uključuje u ovu hvale vrijednu akciju.