BREAKING: Miami zabranio Ultra Music Festivalu održavanje u Bayfront Parku!

Priča koja traje već mjesecima dobila je svoj nastavak. Gradsko vijeće Miamija donijelo je odluku po kojoj se Ultra Music Festivalu zabranjuje održavanje u Bayfront Parku, lokaciji koja je domom Ultre još od njenih začetaka.

Glavni razlog donošenja takve odluke jest pritisak opozicije koju sačinjavaju stanovnici downtowna u Miamiju, a koji se iz godine u godinu žale na preveliku buku, mnoštvo ljudi te kaos u prometu koji festival uzrokuje. Zanimljivo je, međutim, kako Ultra s gradom već ima sklopljen 5-godišnji ugovor o svojem daljnjem održavanju, a zbog svoje posjećenosti i popularnosti te osobne potrošnje posjetitelja u svega tjedan dana u gradsku blagajnu ubrizga fascinantnih 350 milijuna dolara.

Naravno, o svemu su se oglasili i organizatori Ultra Music Festivala kratkom izjavom na svojim društvenim mrežama u kojoj napominju kako su nezadovoljni ovakvim ishodom, no da će se 21. izdanje Ultre svejedno održati po planu.

Kakav će epilog dobiti ova priča te hoće li Ultra zaista morati naći novu lokaciju svog održavanja, još nam ostaje vidjeti, no o svemu ćemo vas ažurno obavještavati kako dodatne informacije budu pristizale. I naravno, držimo fige da Ultra ostane tamo gdje i pripada – u Bayfront Parku u Miamiju koji je postao njeno prepozantljivo sjedište.