Najmlađi “Enter People” do sad: U goste stigao 17-godišnji Ante Toni Debelić, osnivač GrowCity startupa!

U ovotjednoj #enterpeople epizodi gostovao je sedamnaestogodišnji Ante Toni Debelić, najmlađi gost do sada, a ujedno i osnivač startupa GrowCity koji je proglašen jednim od 50 najboljih startupova u svijetu.

Kao klinac bio je zaljubljen u robotiku, a danas se bavi poduzetništvom. Objasnio nam je kako je došlo do te promjene: ˝Robotikom sam se počeo baviti još u osnovnoj školi kad sam krenuo na Županijska i Državna natjecanja i to mi je bio prvi korak u svijet informatike i svijet onoga što je danas moderno te je zapravo kroz to i krenula prva ideja o GrowCity-u.˝ – rekao je.

Alex ga je zamolila da nam u detalje objasni što je to zapravo GrowCity? : ˝GrowCity je firma koja se bavi razvojem sustava za uzgoj hrane, koji omogućuju ljudima da hranu uzgajaju na nepristupačnim područjima. Glavni proizvod je reciklirani kontejner koji se koristi kao mjesto za uzgoj vertikalnih farmi.˝

Nakon što se prijavio na srednjoškolsko natjecanje za poduzetništvo ˝Ideja godine˝ te još neka natjecanja, cijeli projekt se pokrenuo i u Istanbulu je proglašen jedanim od 50 najboljih startupa na svijetu. Koji su mu uzori i od kud crpi ideje? ˝Roditelji su mi poduzetnici već 25 godina, imaju svoju firmu. Onda je iz toga zapravo krenula potreba i desio se taj ˝internet˝ koji je imao odgovore na sva moja pitanja.˝ – odgovorio je.

Želimo mu još puno dobrih projekata u budućnosti i da se ovaj startup razvija i napreduje dalje! Ako si kojim slučajem propustio ovotjednu #enterpeople epizodu, poslušaj ju ovdje.

A ako i ti imaš nekoga na koga si ful ponosan i misliš da zaslužuje svojih pet minuta slave u eteru Entera, prijavi ga putem bilo koje od naših društvenih mreža, na mail [email protected] ili preko našeg WhatsApp-a na 09 97 97 99 99. Mikrofon čeka.