ENTERview – Paul van Dyk: “Nekad se za omiljenog DJ-a glasalo putem razglednice, stvari su danas puno drugačije!”

Uoči nastupa Paul van Dyka u zagrebačkom Boogaloo-u u petak 26.10, naša glazbena urednica Tea podigla je slušalicu te s legendom EDM-a odradila kratki telefonski intervju.

Trance ikoni ovo je drugi nastup u Zagrebu u malo više od godinu dana, a u Boogaloo stiže u sklopu promocije svog novog albuma “Music Rescues Me. Kaže kako će za zagrebačku publiku vrtiti puno novih stvari s novog albuma, a možda u svoj nastup ubaci i određenu improvizaciju, budući da osim miksete koristi i piano-keyboard koji mu omogućuje LIVE svirku.

Bilo je nemoguće u razgovoru ne osvrnuti se na aktualnu DJ Mag TOP 100 listu. Paul van Dyk, koji je i sam dvaput proglašavan najboljim DJ-em svijeta, kaže kako mu ta lista više i ne znači mnogo jer je posrijedi natjecanje u trenutnoj popularnosti i marketingu DJ-eva, a ne u njihovom stvarnom talentu, zbog čega se njemu neki dragi i talentirani DJ-i nisu našli na toj ljestvici.

Zanimljivo je kako su se u doba van Dykove najveće popularnosti DJ-i na tu listu birali pisanim putem, i to doslovno: “Nekad su fanovi trebali uzeti komad papira ili razglednicu i na nju napisati kojem DJ-u daju svoj glas. Danas je to sve lakše, dostupnije, brže i raširenije i rezultira ovakvom ljestvicom” – kaže Paul van Dyk te dodaje kako je publika nekad DJ-eve poštivala isključivo zbog glazbe, dok su danas u fokusu neke druge stvari poput njihovog pojavljivanja na sceni te vizualnih efekata koji prate njihov nastup.

Cijeli intervju s Paul van Dykom možeš preslušati niže, a uživo ga slušaš i gledaš 26.10 u Boogaloo-u!