Hakeri u napadu na Tomorrowland: Ukradeni osobni podaci više od 60.000 posjetitelja!

Nakon što se na meti hakerskih napada nedavno našao Facebook, na red je došao i jedan od najvećih i najposjećenijih glazbenih festivala na svijetu – Tomorrowland.

Kako je službeno priopćeno, probijen je sigurnosni sustav i ukradeni su osobni podaci 64.000 posjetitelja Tomorrowlanda iz 2014. godine, od njih 360.000, koliko ih tada i posjetilo festival. De Standaard, nizozemska tiskovina i online portal, javlja kako je na starom online serveru za prodaju festivalskih ulaznica uočena neobična aktivnost, a naknadno je utvrđeno kako su napadači pristupili osobnim podacima posjetitelja, točnije informacijama kao što su ime, prezime, spol, adresa, poštanski broj te godine.

Na sve sreću, podaci bankovnih kartica i lozinke posjetitelja koji su svoju ulaznicu kupili putem online servisa nisu ugroženi, a odmah po uočavanju napada serveri su isključeni.

The managers of the Paylogic ticketing system noticed some unusual activity on an older system. After careful analysis it appeared that an old database from Tomorrowland 2014 was concerned. The server in question was immediately taken offline.” – rekla je Debby Wilmsen, glasnogovornica Tomorrowlanda. “We ask to be vigilant when receiving e-mails about ticket sales, promotions or other addressees that do not come from official Paylogic or Tomorrowland communication channels.” – dodala je.

Oni ugroženi ovim napadom bit će službeno kontaktirani od strane Tomorrowlanda oko daljnjih detalja.

Podsjetimo, Tomorrowland će u ožujku iduće godine dobiti i svoju zimsku inačicu na kojoj su za sad potvrđeni Armin van Buuren, Steve Aoki, Martin Garrix, Sunnery James & Ryan Marciano, Nervo, Lost Frequencies i mnogi drugi, a Enter će uskoro nekome od vas podijeliti all-inclusive paket za dvoje za ovu zimsku EDM bajku.

Zato – stay tuned.