“AVICII: True Stories” dokumentarac kvalificirao se za nominacije za Oscara!

Teško je za povjerovati kako je prošlo već gotovo sedam mjeseci otkako nas je napustio jedan od najboljih – Avicii. Prvenstveno glazbenik i kompozitor, a zatim i DJ.

Zbog stresnog načina života s kojim se više nije mogao nositi, odlučio je okončati svoj život u travnju ove godine, a iza sebe je ostavio vječni trag u obliku glazbe kroz koju ćemo ga se zauvijek rado prisjećati. Sve probleme s kojima se Avicii suočavao, od bolesti pa do depresije, zorno je prikazao jedan od njegovih najbližih suradnika, Levan Tsikurishvili, u dokumentarcu “Avicii: True Stories“. Levan je s Aviciijem proveo četiri godine, a kamerom je bilježio sve njegove uspone i padove da bi naposlijetku sve te scene pretočio u hvale vrijedan dokumentarni film o Aviciijevom životu koji rijetko koga ostavlja ravnodušnim.

A nedavno su stigle dobre vijesti koje su već sad same po sebi veliko priznanje, kako Aviciijevom liku i djelu, tako i Levanovom. Levan je nedavno na svom Instagram profilu objavio post u kojem obznanjuje kako je njegov dokumentarac o Aviciiju kandidat za nominaciju za Oscara!

Iako još uvijek nije riječ o samoj nominaciji, i ovo su velike vijesti, a mi držimo fige da Avicii u obliku osvojenog Oscara dobije još jedno posthumno priznanje.