Ariana Grande proglašena ženom godine

Nakon što je izbacila novu stvar “Thank you, next“, ali i nakon uspješne godine, Ariana Grande dobitnica je Billboardove nagrade za ženu godine. Nagrada će joj biti uručena 6. prosinca na 13. po redu Women in music gala večeri u New Yorku.

Arianin najnoviji album Sweetner bio je na prvome mjestu Billboardove 200 album liste tri puta. Stvari s tog albuma, “No tears left to cry” i “God is a woman” imaju najveće streaming dosege pop albuma ženskog izvođača.

Ariana Grande je zvijezda uvijek dosljedna sebi i nikada se ne prilagođava određenom glazbenom trendu u industriji….Sigurna u svojim uvjerenjima, uporno se bori za sebe i posjeduje snagu kakvu posjeduje rijetko koja mlada žena.” izjavio je Ross Scarano, programski dopredsjednik Billboarda.

Osim što se bavi glazbom, Ariana sudjeluje i u brojnim humanitarnim akcijama poput “March of Our Lives” koji podržava zakon o kontroli oružja, ali svojim objavama na društvenim mrežama stalno osvještava o mentalnom zdravlju, ravnopravnosti spolova, LGBTQ pravima.

Osim toga, nakon tragičnog napada na njenom koncertu u Manchester Areni prošle godine, organizirala je “One Love Manchester” dobrotvorni koncert, koji je sakupio više od 23 milijuna dolara za žrtve napada i njihove obitelji.

Ovom nagradom, Ariana se priključila i drugim dobitnicama poput Selene Gomez, Madonne, Lady Gage i Taylor Swift.