Kreće Advent u Zagrebu, a to znači i ogromne gužve: Ne lutaj autom, donosimo ti nove prometne regulacije!

Nakon nekoliko šalica kuhanog vina s Adventa, sigurno ti nije lako vratiti se do doma, pogotovo ako ne znaš za nove prometne regulacije u gradu. Zato ti u nastavku donosimo sve najbitnije što moraš znati o izmjenama u prometu za vrijeme Adventa da izbjegneš ovakve neugodne situacije.

Svaki vikend, od petka do nedjelje, od 18 do 23 sata biti će zatvorena cesta od Glavnog kolodvora do Trga bana Jelačića te ona postaje pješačka zona. Istim danima od 17 do ponoći bit će zatvorena Gajeva ulica od Hebrangove do Tesline te Berislavićeva ulica od Preradovićeve do Gajeve, ali ako živiš u tim ulicama ili ideš taksijem, onda nemaš brige – dopušten je prolaz vozilima stanara i taksijima.

Ako ćeš ići do garaže u Ban centru za ulaz i izlaz moraš koristiti smjer  Palmotićeva – Jurišićeva – Kurelčeva svaki dan od 17 do ponoći. U istom terminu taksi stajalište Vlaška – Europski trg premješta se na istočnu stranu Kurelčeve ulice s ulazom iz Palmotićeve na Jurišićevu ulicu, a ZET-ov bus broj 150 (Tuškanac-Trg bana Jelačića) skraćuje se do Ilirskog trga.

Od ponedjeljka do četvrtka zabranjen je promet na zapadnoj strani Zrinjevca, osim za tramvaje, u periodu od 17 do 23 sata.

 

Na mjestima zabrane prometa policija će postaviti blokadne punktove. Preporuča ti se korištenje javnog prijevoza kojim se svakog vikenda do 6.1.2019. godine možeš voziti besplatno! A vjerojatno bi imao i malih problema s parkingom…

Svim tvrtkama i dostavljačima preporuča se obavljanje dostave u centru do 10 sati, a ako trebaš obavit izvanrednu dostavu možeš to napraviti na obodima pješačke zone u:

  • rotor Bakačeva istočna strana
  • Ulica Pod zidom
  • Vlaška-Palmotićeva
  • sjeverna strana Zrinjevca desna traka
  • Masarykova sjeverna strana od taxi stajališta do Preradovićeve
  • Strossmayerov trg istočna strana 2 mjesta
  • Tomislavov trg istočna strana 2 mjesta.

Sve navedene regulacije traju od 1.12.2018 do 6.1.2019.