Godina za pamćenje: Drake i Taylor Swift dominirali 2018.

Već tradicionalno svakog prosinca, Billboard izbacuje liste najboljih izvođača, pjesama i albuma za kraj godine. U 2018. nije bilo nikakvih iznenađenja; dominirala su uglavnom velika imena svjetske rap i pop scene.

Na listi Hot 100 Songs prvo mjesto zauzeo je Drake s najvećim hitom godine ‘God’s Plan’. Iza njega nalazi se Ed Sheeran s predivnom ljubavnom baladom ‘Perfect’, Bebe Rexha s ‘Meant to Be’, ‘Havana’ Camile Cabello te ‘Rockstar’ Post Malonea u duetu s 21 Savageom.

Upravo su reperi, Drake i Post Malone, ostavili najveći otisak na listi s čak ukupno 6 hitova u top 20 i time pokazali koji žanr je apsolutni vladar današnje scene.

Na Billboard 200 Albums listi malo je drugačija stvar. Unatoč Drakeovom ‘Scorpionu’ koji zauzima drugo mjesto te Maloneovom ‘beerbongs & bentleys’ odmah iza njega, na vrh ljestvice ipak se popela Tay Tay. Taylor Swift albumom ‘reputation’ zapalila je sve liste i pokazala da je još uvijek jedna od vladarica pop scene.

Soundtrack filma ‘The Greatest Showman’ i Sheeranov ‘Divide’ zaključuju top 5.

Upravo se ista ta ekipa nalazi na Top Artists List, gdje Drake, Post Malone, Ed Sheeran, Taylor Swift i Cardi B čine prvu petorku. Zanimljivo je i to da nakon prošle godine gdje se u top 10 nije nalazila niti jedna ženska izvođačica, sada nalaze čak tri. Već navedeni duo popunjava Camila Cabello na desetom mjestu.

Ostatak svih listi pogledaj na stranicama Billboarda ovdje.