Godina za pamćenje: Drake i Taylor Swift dominirali 2018.

Written by on 05/12/2018

Već tradicionalno svakog prosinca, Billboard izbacuje liste najboljih izvođača, pjesama i albuma za kraj godine. U 2018. nije bilo nikakvih iznenađenja; dominirala su uglavnom velika imena svjetske rap i pop scene.

Na listi Hot 100 Songs prvo mjesto zauzeo je Drake s najvećim hitom godine ‘God’s Plan’. Iza njega nalazi se Ed Sheeran s predivnom ljubavnom baladom ‘Perfect’, Bebe Rexha s ‘Meant to Be’, ‘Havana’ Camile Cabello te ‘Rockstar’ Post Malonea u duetu s 21 Savageom.

Upravo su reperi, Drake i Post Malone, ostavili najveći otisak na listi s čak ukupno 6 hitova u top 20 i time pokazali koji žanr je apsolutni vladar današnje scene.

Na Billboard 200 Albums listi malo je drugačija stvar. Unatoč Drakeovom ‘Scorpionu’ koji zauzima drugo mjesto te Maloneovom ‘beerbongs & bentleys’ odmah iza njega, na vrh ljestvice ipak se popela Tay Tay. Taylor Swift albumom ‘reputation’ zapalila je sve liste i pokazala da je još uvijek jedna od vladarica pop scene.

Soundtrack filma ‘The Greatest Showman’ i Sheeranov ‘Divide’ zaključuju top 5.

Upravo se ista ta ekipa nalazi na Top Artists List, gdje Drake, Post Malone, Ed Sheeran, Taylor Swift i Cardi B čine prvu petorku. Zanimljivo je i to da nakon prošle godine gdje se u top 10 nije nalazila niti jedna ženska izvođačica, sada nalaze čak tri. Već navedeni duo popunjava Camila Cabello na desetom mjestu.

Ostatak svih listi pogledaj na stranicama Billboarda ovdje.

Facebook Comments

[There are no radio stations in the database]