Zagrebački rotor: Ovako će izgledati nova regulacija prometa

Written by on 11/12/2018

U nedjelju, 16. prosinca 2018. godine i službeno se zatvara zagrebački rotor na Remetincu. Nakon brojnih odgoda i unatoč velikom broju vozila u gradu Zagrebu zbog adventa, rotor će se ipak zatvoriti prije kraja godine, a radovi bi trebali trajati sve do veljače 2020.

Alternativni pravci u fazi su završetka. Enter ti donosi detaljan vodič po okolnim cestama rotora!

Dolazak iz zapada i juga – čvora Lučko i Remetinečke ceste

Sa zapada (čvor Lučko) i s juga (Remetinečka cesta) glavni pravac kretanja je Jadranska avenija.

Vozila koja dolaze iz pravca čvora Lučko će se postepeno svoditi iz tri traka u jedan prometni trak, prevesti na sjeverni kolnik i po Riječkoj ulici voditi do privremenog spoja istočnog i zapadnog kolnika Jadranskog mosta:

  • prema sjeveru će vozila skrenuti lijevo i preko semaforiziranog spoja prebaciti se na istočni kolnik i dalje redovito prometovati do raskrižja sa Selskom cestom,

  • prema istoku (u Novi Zagreb) nastavit će ravno i po privremenoj prometnici ući na južni kolnik Avenije Dubrovnik i redovito prometovati do raskrižja s ulicom Radoslava Cimermana.

Budući je Remetinečka cesta sjevernije od ulaza u OŠ “Savski gaj” zatvorena zbog radova, vozila će moći koristiti Ulicu Ive Robića ili ulicu Vice Vukova. Proći će postojećom donjom razinom raskrižja Jadranska avenija – Vice Vukova i preko sjeverne rampe uključiti se na Riječku ulicu s daljnjim izborom smjerova kretanja kao i vozila iz pravca čvora Lučko.

 

KLIKNI NA SLIKU ZA PUNU VELIČINU

 

Dolazak iz sjevera – Selske i Savske ceste

Iz pravca sjevera (Savska ili Selska cesta) vozila će imati dva izbora:

  • prema istoku (Novom Zagrebu) preko semaforiziranog spoja prebaciti se na istočni kolnik i po privremenoj prometnici ući na južni kolnik Avenije Dubrovnik i redovito prometovati do raskrižja s ulicom Radoslava Cimermana,
  • prema zapadu (čvoru Lučko) ili prema jugu nastavit će ravno, skrenuti desno i preko privremene prometnice doći do raskrižja Jadranska avenija – Vice Vukova gdje mogu skrenuti desno na Jadransku aveniju ili nastaviti ravno po Ulici Vice Vukova.

 

Dolazak iz istoka – Novog Zagreba

Iz pravca istoka (Novog Zagreba) vozila se poslije raskrižja s Ulicom Radoslava Cimermana prebacuju na privremenu prometnicu. Dolaskom do Jadranskog mosta, vozači se odlučuju:

  • prema sjeveru se uključuju na Jadranski most i dalje prema raskrižju sa Selskom cestom,

  • ako žele u pravcu zapada nastavljaju ravno po privremenoj prometnici ispod Jadranskog mosta sve do raskrižja Jadranska avenija – Vice Vukova gdje mogu skrenuti desno na Jadransku aveniju ili nastaviti ravno po Ulici Vice Vukova.

Detaljniji opis regulacije nalazi se na službenim stranicama Grada Zagreba OVDJE, a organizacija javnog prijevoza putnika ZET-a OVDJE.

Facebook Comments

[There are no radio stations in the database]