Pronašli smo savršenu plažu: I ne, to nisu kokice!

Kad već za vrijeme Božića nemamo snijega, malo ćemo vratiti film u glavi do ljeta. Samo zamisli da ležiš na plaži, a da se na njoj umjesto pijeska nalaze kokice! Naravno da pod time ne mislimo na prave kokice, ali ovi koralji su definitivno jako jako dobra “replika”.

Riječ je o plaži na Kanarskim otocima koja je pokrivena posebnom vrstom koralja koji su oblikovani upravo u obliku kokica. Plaža je smještena u mjestu Corralejo na otoku Fuerteventura, a popularno je nazvana Popcorn Beach ili Popcorn Bay. Izdaleka se čini kao sasvim obična plaža, ali onda nastaje pravo iznenađenje. Osim bijelih “kokica” koralja plaža je puna crnih vulkanskih kamenčića i običnog pijeska. No plaža nije najomiljenija destinacija turista, budući da su koralji ipak nešto tvrđi i neudobniji od pijeska. Zabrij kakva bi zabava bila da se na toj plaži organizira kino na otvorenom. Očito bi mnogi ostali bez zuba.

Koralji stvarno variraju u veličini, od onih ogromnih do onih koji su stvarno veličine kokica. Iako ova plaža nije nikakva novina u tom kraju, u zadnje je vrijeme postala apsolutan hit na Instagramu. A kako i nebi… Mi već zamišljamo kakve bi dobre fotke tamo okinuli.

Primjere nekih cool fotki možeš pogledati u nastavku:

https://www.instagram.com/p/Bm0RbkLl8vf/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/BpK2VzGH0Mb/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/Bpm4MwBAeUY/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/BifIXkAHhE9/?utm_source=ig_web_copy_link