U nedjelju se održava Zagreb Advent Run: Centar grada bit će zatvoren, na snazi će biti posebna regulacija prometa!

Pozor vile, vilenjaci, Rudolfi i Djed Mrazovi! Najšarenija utrka Zagreb Advent Run vraća se u grad u nedjelju 16. prosinca u 10 sati ispred hotela The Westin.

Trčimo 5 ili 10 km protiv dijabetesa u utrci s humanitarnim karakterom. Na utrci će biti prisutan i Enter koji će oformiti svoj tim od pet trkača, a cijelu kolonu predvodit će Enterov automobil. Sve to začinit ćemo i live party programom u Enterovoj Zoni u Hotelu Westin uz Joe2Shine-a. 

 

Ovogodišnja utrka posvećena je borbi protiv dijabetesa. U 2017. godini u Hrvatskoj je broj umrlih od dijabetesa porastao za zabrinjavajućih 23 posto u odnosu na godinu ranije te je trenutno četvrta bolest po uzroku smrtnosti u Hrvatskoj.

Dio sredstava prikupljenih od kotizacije utrke donirat će se Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga, kao potpora programima i projektima koje Savez provodi.
Svi sudionici utrke imat će priliku savjetovati se sa stručnjacima iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ koji će im mjeriti razine šećera u krvi i kontrolirati krvni tlak, savjetovati se sa kineziolozima o dobrobitima vježbanja te nutricionistima o pravilnoj i uravnoteženoj prehrani.

Zbog provođenja mjera osiguranja na dan utrke, 16. prosinca, doći će do izmjena regulacije prometa užeg gradskog središta. Promet će se zatvoriti u prijepodnevnim satima središnjim dijelom grada kojim utrka prolazi:  Ulica Isidora Kršnjavog – Žerjavićeva – Petrinjska – Đorđićeva – Zrinjevac – Praška – Trg bana Josipa Jeelačića – Ilica, Krajiška – Kordunska – Klaićeva – Primorska – Deželića – Kačićeva – Kršnjavog.