Forbes objavio listu najbogatijih celebrityja: Jay-Z postao najbogatiji američki glazbenik!

Sigurno se često pitaš koliko slavni zapravo zarađuju. Svi smo svjesni da je riječ o ogromnim svotama ,ali tko od njih ipak ima najviše?

Sva sreća pa postoji Forbes koji nas svako malo podsjeća na to koliko mi zapravo nemamo. Od cifra na novoj Forbesovoj listi najbogatijih američkih celebrityja će ti se lagano zavrtiti u glavi. Na prvom se mjestu tako nalazi George Lucas, američki filmski redatelj sa zaradom od 5,4 milijarde dolara. Ali nama ipak najzanimljivije mjesto je peto, budući da se na njemu nalazi najbogatiji američki glazbenik, a to je upravo Jay Z.

 

“Najveća laž u glazbi ikada, je ta da ne možeš biti umjetnik i u isto vrijeme zarađivati” -izjavio je Jay Z za Forbes nakon što se našao na petom mjestu najbogatnijih američkih umjetnika, a svoje mjesto dijeli s Kylie Jenner. Ono što je on uspio definitivno je prava umjetnost i to u obliku zarade od 900 milijuna dolara. No ovolike svote Jay Z ipak nije zaradio samo na temelju umjetnosti, budući da u zadnje vrijeme i ne izbacuje nove pjesme. Za velik dio toga zaslužne su dionice u tvrtkama kao što su Armand de Brignac champagne i D’Ussé cognac.

Cijelu listu najbogatijih američkih celebritija možeš pogledati u nastavku:

  1. George Lucas  ($5.4 billion)
  2. Steven Spielberg ($3.7 billion)
  3. Oprah Winfrey ($2.8 billion)
  4. Michael Jordan ($1.7 billion)
  5. Tie — Kylie Jenner ($900 million)
  6. Tie — Jay-Z ($900 million)
  7. David Copperfield ($875 million)
  8. Diddy ($825 million)
  9. Tie — Tiger Woods ($800 million)
  10. Tie — James Patterson ($800 million)