Albert Gajšak o CES-u i MAKERPhone-u: “Male firme pravi su pokretač novih tehnoloških ideja!”

Jedan od perspektivnih mladih Hrvata, poduzetnik Albert Gajšak nastavlja s uspješnim projektima zajedno sa svojom ekipom iz Circuitmess-a.

2018. godine bio je jedini hrvatski predstavnik Consumer Electronics Showa, jednog od najvećih tehnoloških sajmova na svijetu, čije je ovogodišnje izdanje počelo u utorak, 8. siječnja u Las Vegasu.

Na sajmu se izlaže veliki broj novih inovacija kao što su prozirni i roll-up televizori, mobiteli s kliznom prednjom kamerom, roboti za održavanje zdravlja i mnoge druge stvari koje još nisu dio naše svakodvnevice.

Pošto je Albert naš Enter people, javili smo mu se kako bi s nama podjelio iskustva s prošlogodišnjeg izdanja, otkrio što taj sajam čini tako posebnim te opisao svoje trenutne projekte.

S našom edukativno-gamerskom konzolom MAKERbuino predstavili smo naš studio u Las Vegasu i odmah zaokupili pozornost ljudi“, izjavio je Albert i nadodao kako veliki dio sajma zauzimaju veliki proizvođači. Prave inovacije, tvrdi, leže u tzv. Eureka Parku koji je dio sajma posvećen startupovima i malim firmama.

Velikani tehnologije uglavnom prezentiraju već poznate ideje – ne riskiraju previše i idu na sigurno. Televizije, mobiteli i ostale stvari koje donose najviše profita“, tvrdi Albert. “Male firme imaju entuzijazam, znaju da se ne mogu nositi s velikanima pa izmišljaju nove stvari kako bi privukli pozornost ulagača“.

Poznanstva koja je stekao u Las Vegasu koristi i danas te su mu puno pomogla u realizaciji najnovijeg projekta zvanog MAKERphone.

Princip MAKERphonea sličan je kao i onaj MAKERbuina – potpuno funkcionalni mobilni uređaj koji sa sobom nosi edukacijsku komponentu. “Smisao ovog uređaja je učenje kroz njegovo sastavljanje te kasnije programiranje raznih njegovih funkcija“.

Najveća prepreka bila je opravdavanje cijene uređaja od 120 dolara, no nakon što smo skupili određenu novčanu svotu, odlučili smo dodati 4G komponentu kako bismo ispunili želje ulagača,” ponosno izjavljuje nakon što je Kickstarter kampanja mobitela donijela preko 300 tisuća dolara – 20 puta više od planiranog!

Završili smo razgovor s riječima potpore, a tebe potičemo da ukoliko vidiš potencijal u Albertu i njegovom studiju, potakneš ekipu i sudjeluješ u realizaciji njihovog projekta. Prvi mobiteli isporučuju se tijekom ožujka, a svoj primjerak možeš osigurati ovdje.