Gledaš Netflix s tuđeg accounta? Stižu loše vijesti: Netflix bi vam uskoro mogao početi naplaćivati punu cijenu!

Već je postalo nezamislivo provesti vikend bez maratona serija ili filmova s Netflixa, a Netflix nam  pruža genijalnu stvar da više ljudi može koristiti Netflix s istog računa. Nažalost, kako stvari stoje, tome uskoro dolazi kraj.

Ako još ne znaš, na Netflixu postoji mogućnost otvaranja nekoliko profila na istom računu. To je vrlo praktično jer za istu lovu cijela tvoja ekipa može gledati Netflix pa se troškovi lako raspodijele ili jednostavno podijeliš svoje podatke s ekipom koja se onda lako ulogira.

Očito je da se na taj način velik dio zarade gubi, a prema nekim predviđanjima do 2021. godine takvo dijeljenje računa može dovesti do gubitaka u vrijednosti od gotovo 10 milijardi dolara za streaming servise!

Da se tome stane na kraj osmišljen je novi sistem Orwellian Al (artificial intelligence). Taj sistem funkcionira na način da ulazi u trag bilo kojem korisniku koji dijeli informacije o svom računu s nekim drugim. Program prati sve račune koji su ulogirani, u koje vrijeme i na kojem su se mjestu ulogirali i tako može prepoznati sve “sumnjive radnje”. Tako će sustav moći ustanoviti gledaš li program od doma ili od frendova i eliminirati uljeze na tvom računu.

Tko je jamio, jamio je! Ako nas pitaš – šteta.