Odšteta teška 12 milijuna dolara: Paul van Dyk dobio tužbu zbog pada s pozornice na “A State Of Trance” festivalu!

Prije gotovo tri godine Paul van Dyk doživio je nesretan slučaj kad je u Utrechtu za vrijeme svog seta na A State Of Trance festivalu propao kroz dio pozornice te se teško ozlijedio. Bila je to vijest koja se brzinom munje proširila EDM zajednicom i glazbenim portalima, a zbog koje je i Armin van Buuren otkazao svoj vinyl set.

Za vrijeme njegovog show-a na ASOT-u, Paul van Dyk se popeo na vrh svoje stage konstrukcije. Kao što već sigurno znaš, sasvim je uobičajeno da se DJ-evi popnu na stage radi nabildavanja atmosfere, ali van Dyk-a očito nisu upozorili da se na konstrukciji nalazi dosta velika “rupa”, odnosno praznina. Ta rupe bila je prekrivena crnim pokrivačem tako da van Dyk u svakom slučaju nije mogao znati da bi hodanje po konstrukciji moglo biti opasno, a skoro i fatalno. Tako je on u sred svog nastupa jednostavno propao..

Riječ je bilo o dosta teškoj ozljedi glave i kralježnice koja je mogla završiti podosta kobno pa je van Dyk radi oporavka morao otkazati hrpu svojih nastupa i odgoditi izbacivanje novog albuma.

Nakon gotovo tri godine od te nesreće sud je presudio u njegovu korist i organizatori festivala, ALDA Events B.V., isplati će mu cifru od više od 12 milijuna dolara radi neinformiranja o konstrukciji pozornice. Ta cifra trebala bi pokriti sve troškove njegovog liječenja i poslovne gubitke koje je ostvario zbog oporavka.

 

U međuvremenu se Paul van Dyk uspješno oporavio te izbacio svoj novi album “Music Rescues Me” te je čak dva puta posjetio i Zagreb.